TOCĂTORUL WLK 4 CU UN SINGUR ARBORE

Mașina clasică pregătită pentru descărcare cu bandă transportoare

Tocătorul cu un singur arbore WLK 4 este ideal pentru prelucrarea a aproape tuturor materialelor plastice, precum și a materialelor dure și rezistente. Aceste mașini pot toca turte din material plastic, țevi, componente auto, piese obținute prin extrudare-suflare, cum ar fi recipiente din PE, PE, PP, canistre, găleți, produse din hârtie, carton și metale ușoare.

Operare intuitivă datorită sistemului Siemens de control cu PLC și ecran tactil

Pentru a se asigura că sistemele electronice sunt adaptate în mod optim la mașină, WEIMA proiectează, construiește și montează cablurile în dulapurile de control. Sunt folosite doar componente de înaltă calitate – de exemplu de la Siemens sau Rittal. Interfețele intuitive tactile garantează reglaje rapide. Funcții precum reglarea ciclului sau oprirea berbecului asigură o capacitate ridicată. Protecția încorporată la suprasarcină previne, de asemenea, defectarea utilajului.

Tăiere precisă cu capacitate ridicată folosind un rotor profilat tip “V”.

Rotorul V, special conceput de WEIMA, poate fi utilizat pentru aplicații universale și este fabricat dintr-un singur bloc solid. Alimentarea agresivă cu material folosind până la două rânduri de cuțite garantează o productivitate ridicată având cerințe reduse de putere. Rotorul poate fi echipat cu cuțite de tăiere din oțel călit, cu margini cu lungimi de 30 mm și 40 mm. Acestea pot fi întoarse de mai multe ori în caz de uzură, ceea ce reduce drastic costurile de întreținere.

Tocare în două etape

Tocătorul cu un singur arbore WEIMA WLK 4 și granulatorul WNZ 200/600 mărunțesc și granulează țesături și covoare din sectorul auto.

Alimentarea sigură a materialului prin berbec controlat în funcție de sarcină

Berbecul, care se deplasează orizontal înainte și înapoi cu ajutorul sistemului hidraulic, împinge materialul în rotor. La tocătoarele WEIMA, acesta poate fi controlat sau supus unui ciclu automat, în funcție de sarcină. Dacă este necesar, desigur, acesta poate fi controlat și manual. Pentru o alimentare și mai agresivă, vă recomandăm montarea de plăci zimțate suplimentare și a unui dispozitiv de fixare, care să susțină pe poziție în siguranță piesele voluminoase și lungi. O valvă de șoc amplasată pe cilindrul hidraulic absoarbe orice șocuri la sertar, asigurând astfel o durată de viață mai lungă.

Nu se fac poduri de material datorită construcției pâlniei cu tăiere liberă

Pâlnia îndeplinește mai multe sarcini în mod simultan. În primul rând, materialul care va fi tocat este alimentat în ea – manual, mecanic sau cu banda transportoare. Deschiderea generoasă facilitează umplerea chiar și cu piese foarte mari. Cu toate acestea, un factor decisiv pentru tocare este construcția sa specială, rotunjită în față astfel încât, previne în mod eficient blocarea materialelor. Chiar și cu piese voluminoase, tocătorul se deblochează singur. Dacă este necesar, sunt disponibile extensii pentru pâlnie și capace cu amortizoare cu gaz.

Durabilitatea rulmenților rotorului datorită construcției în exterior

Un rulment de rotor trebuie să fie proiectat robust datorită solicitărilor extreme la care este supus în timp ce este în funcțiune. Pentru a preveni pătrunderea prafului sau a materialelor străine în interiorul acestuia, WEIMA l-a așezat separat de cadrul mașinii. Acest lucru îl face, de asemenea, foarte ușor de întreținut și accesat.

Rezultate de tocare omogenă datorită sitei flexibile și interschimbabile

Adaptați sita la nevoile dumneavoastră. Cu cât diametrul găurii este mai mic, cu atât materialul tocat descărcat este mai fin. Sitele pot fi schimbate în mod flexibil și standard sunt fixate cu șuruburi.

Hidraulică optimizată instalată în cadrul utilajului

Integrarea componentelor sensibile ale unui sistem hidraulic în cadrul utilajului are multe avantaje. Nu numai că este protejat de praf, murdărie și alți factori externi, cum ar fi vremea dar, de asemenea, face mașina și mai compactă în instalarea sa.

Descărcarea curată a materialului prin aspirație, șnec sau bandă transportoare

În funcție de nevoile dumneavoastră și de construcția cadrului (utilaj înălțat, cu decupaj pentru bandă transportoare sau cu stut lateral), aveți opțiunea de a descărca materialul tocat fie prin aspirație de aer, șnec de descărcare sau bandă transportoare clasică. Cu experiență de la mii de utilaje de pe piață, WEIMA este de asemenea, expert în tehnologia transportoarelor și poate furniza o soluție la cheie de la o sursă unică.

Amortizarea eficientă a vibrațiilor cu picioarele din cauciuc stabile

Picioarele mașinii de amortizare a vibrațiilor asigură o bază sigură și contribuie la reducerea semnificativă a vibrațiilor perturbatoare din zona înconjurătoare. Deoarece mașina nu trebuie să fie fixată la sol, instalarea este deosebit de flexibilă și convenabilă.

Acționare puternică cu reductoare WEIMA WAP

În loc să achiziționeze componente standard, WEIMA își fabrică de mulți ani în unitățile de producție din Germania, reductoarele lor verificate model WAP. Dezvoltarea lor în firmă asigură o robustețe maximă împreună cu cele mai ridicate cerințe ale utilajului. Antrenarea electromecanică prin cureaua trapezoidală și motorul electric puternic sunt, de asemenea, protejate în mod optim împotriva șocurilor și interferențelor datorită amortizorului de vibrații încorporat. Acest lucru contracarează uzura sporită și prelungește durata de viață a unui utilaj.

Mod de alimentare controlat la tocarea cu rotorul tip F.

Rotorul tip “F” își arată avantajele sale decisive, în special cu materiale flexibile, cum ar fi filamente, folie sau furnir. Modul său de alimentare controlat, în combinație cu geometria precisă de tăiere, permite o tăiere puternică. Acest lucru asigură o productivitate mare. Suporturile pentru cuțite sunt sudate ferm pe rotorul executat dintr-un singur bloc solid. Cuțitele de tăiere cu o lungime a muchiei de 30 sau 40 mm sunt, de asemenea, reversibile.

Date tehnice

Faceți cunoștință cu mașinile WEIMA în detaliu.

Despre Weima – 40 de ani de experiență

Colaborarea dintre Weima și Chorus Engineering a început în anul 2009 și se menține puternică prin succesul și satisfacerea nevoilor clienților din România. Compania este recunoscută la nivel mondial pentru standardele sale ridicate în ceea ce privește calitatea. Mașinile de tocat, morile, granulatoarele, presele pentru brichetat și presele de drenare sunt stabile, fiabile și economice – și, din punct de vedere al inovației, ridică constant standardele. Cei care comandă utilaje de la WEIMA pot fi siguri că primesc o soluție personalizată de cea mai înaltă calitate.

Create your account