Istoricul Chorus Engineering

2021 – Colaborarea cu Doteco

2021 – Colaborarea cu Doteco

Chorus Engineering începe un parteneriat cu Doteco SPA, specialistul în producția de dozatoare gravimetrice, sisteme de control al randamentului, controlul automat al profilului și sisteme complete de supraveghere a instalațiilor.

2020 – Mai Puternici Împreună

2020 – Mai Puternici Împreună

Chorus Engineering încheie anul 2020 alături de doi parteneri noi: Pellenc ST, producătorul de echipamente de sortare conectată și furnizorul de servicii inteligente pentru industriile de reciclare și tratarea deșeurilor; și Ga.Vo.Meccanica, producătorul de mașini de îmbinare, economisire și tăiere a miezului de bobine.

2019 – Începutul unui nou parteneriat

2019 – Începutul unui nou parteneriat

Începe colaborarea cu Piovan și Aquatech, părți ale grupului Piovan, producătorul de sisteme de răcire și control al temperaturii de proces și de echipamente auxiliare pentru uscarea, transportul, dozarea, amestecarea, controlul și depozitarea materialelor plastice.

2017 – Colaborarea cu Mo.di.tec

2017 – Colaborarea cu Mo.di.tec

Începe colaborarea cu Moditec, producătorul de mori de măcinare cu turație redusă pentru industria materialelor plastice, care dispune de o gamă largă de clienți din industria automobilelor, computerelor, produselor chimice și farmaceutice.

2015 – Cooperarea cu Weima

2015 – Cooperarea cu Weima

Începe colaborarea cu Weima, care de mai bine de 30 de ani, produce sisteme de tocare și mărunțire pentru industria maselor plastice și reciclarea de deșeuri. Gama largă de utilaje de mărunțire WEIMA oferă posibilitatea de a mărunți eficient materialele, cum ar fi masele plastice, lemnul, hârtia și cartonul, metalele, biomasa, deșeurile sau mediile de stocare a datelor.

2013 – Alimentarea şi transportul sunt reprezentate de Labotek

2013 – Alimentarea şi transportul sunt reprezentate de Labotek

Începe colaborarea cu Labotek S/A, lider danez, producător de sisteme de alimentare şi transport şi echipamente de dozare pentru granulele şi pudrele rezultate în procesul de prelucrare a maselor plastice.

2011 – Cooperarea cu Uniloy Milacron

2011 – Cooperarea cu Uniloy Milacron

Începe colaborarea cu Uniloy Milacron Italia, lider în producţia de maşini de formare prin suflare, pentru producerea pieselor tubulare pentru automobile, ca şi sticle şi recipiente pentru ambalarea industrială. Cooperarea începe odată cu cumpărarea de către ELJ Automotive a unui Uniloy Milacron UMA 25, prima maşină din România care utilizează procesul de preformare prin aspiraţie, împreună cu 2 UMA 50: toate aceste echipamente sunt aplicate în producţia conductelor de aer 3D pentru Dacia Renault.

2009 – Post-Vânzarea este acum un Centru de Profit

2009 – Post-Vânzarea este acum un Centru de Profit

Începe colaborarea cu Elba, producătorul de linii de sudare, pentru producerea sacoşelor şi pungilor din plastic şi are loc o primă achiziție de către compania Marsal SA

2008 – Manipularea cu ajutorul Sepro Robotique

2008 – Manipularea cu ajutorul Sepro Robotique

În sectorul formării prin injectare începe cooperarea cu Sepro Robotique, lider în sistemele de manipulare şi automatizare a maşinilor de formare prin injectare. Vânzarea primului sistem centralizat de răcire Frigel către compania Valplast din Bucureşti În Sectorul alimentar sunt obţinute rezultate importante, odată cu modernizarea societăţii Spicul Bucureşti, care a achiziţionat de la Fava o staţie completă de tăiere a pastelor şi o linie de producţie a specialităţilor (Nidi), împreună cu echipamentele de ambalare şi împachetare.

2006 – Repoziţionarea strategică

2006 – Repoziţionarea strategică

Chorus Engineering simte nevoia de a-şi reinventa abordarea faţă de piaţă şi de a se repoziţiona strategic, cu o atitudine orientată spre client, mai eficientă. Noua modalitate de prezentare şi interacţionare cu clienţii a companiei este întărită de sloganul „Construim viitorul împreună”. Pentru a răspunde şi a asigura continuitatea politicii implementate de furnizori, pe de o parte şi de majoritatea clienţilor, pe de altă parte, Chorus Engineering, aflându-se cu mult înaintea concurenţei, începe procedura de certificare ISO şi implementează un sistem de management al calităţii.

2005 – În sfârşit pe WEB

2005 – În sfârşit pe WEB

Prezenţa în mediul virtual este obligatorie. Având ca scop nu numai îmbunătăţirea vizibilităţii, ci şi păstrarea unui contact permanent cu clienţii, prin informarea acestora cu privire la dezvoltarea şi noutăţile apărute în domeniul de activitate, Chorus Engineering creează prima versiune a acestui site web, www.chorusengineering.ro, conţinând secţiuni dedicate companiilor partenere. Utilizarea sticlelor PET este larg răspândită şi în România şi Chorus Engineering începe colaborarea cu Siapi, producător italian de maşini de suflare liniară a PET-urilor.

2004 – Continuarea dezvoltării

2004 – Continuarea dezvoltării

Acest an marchează deschiderea Departamentului Post-Vânzare, cu un inginer de service, dedicat clienţilor de maşini de formare prin injectare Demag. Piaţa internaţională de piese injectate se bazează din ce în ce mai mult pe automatizare. Acesta este momentul introducerii conceptului şi în România. În ciuda faptului că manopera are, încă, un preţ redus, IMM echipate cu sisteme de manipulare încă nu sunt justificate; pe de altă parte, industria auto naţională a României solicită piese de o înaltă

2003 – Maşini de formare prin injectare şi echipamente periferice

2003 – Maşini de formare prin injectare şi echipamente periferice

Abordarea pieţei se modifică în mod constant: pentru a răspunde mai bine nevoilor clienţilor din domeniul injecţiei maselor plastice, Chorus Engineering îşi concentrează atenţia asupra furnizorilor germani. Partenerul de top este Demag GmbH, care mai târziu, odată cu preluarea firmei japoneze Sumitomo, devine Sumitomo SHI Demag, lider mondial în fabricarea maşinilor de formare prin injectare. Societatea comercială Plastor S.A: Oradea achiziţionează 3 Sisteme Hidraulice IMM Demag Ergotech, pentru ghetele de schi Salomon. Portofoliul de produse include Dispozitivele de răcire şi Regulatoarele de temperatură marca Frigel şi această nouă relaţie este confirmată de o primă vânzare către societatea Mobil Plast din Iaşi.

2001 – Reciclarea şi regranularea Erema

2001 – Reciclarea şi regranularea Erema

Acordând o maximă atenţie tendinţelor şi nevoilor industriei internaţionale a maselor plastice, Chorus Engineering înţelege că acum este momentul să înceapa să lucreze în domeniul reciclării. În anul 2001, societatea pune bazele unei relaţii de durată cu Erema Ges.m.b.H., lider austriac la nivel mondial în producerea echipamentelor pentru reciclarea maselor plastice.

1998 – Distribuitor şi Comerciant de echipamente de prelucrare a maselor plastice

1998 – Distribuitor şi Comerciant de echipamente de prelucrare a maselor plastice

Treptat, Chorus Engineering şi-a consolidat şi aprofundat cunoştinţele despre piaţa românească, care manifesta accentuat nevoia unei restructurări majore a companiilor care activau în domeniul prelucrării maselor plastice. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi şi, în acelaşi timp, fiind sprijinită de producătorii italieni de echipamente pentru prelucrarea maselor plastice, Chorus Engineering începe să opereze ca agent şi distribuitor în acest sector.

1997 – Deschiderea sediului din Bucureşti

1997 – Deschiderea sediului din Bucureşti

Bazându-se pe o experienţă de douăzeci de ani în domeniul consultanţei şi reprezentării industriale, dl. Benelli şi dna. Codecà, au înfiinţat societatea comercială Chorus Engineering în România, având sediul în Bucureşti. Încă de la început, activitatea firmei a fost foarte dinamică. În acel an, primul proiect important a fost modernizarea fabricii de frigidere Arctic din Găeşti. O echipă de proiectanţi şi ingineri, coordonaţi de Chorus Engineering, au furnizat nu numai proiectul unei noi game modulare de frigidere de uz casnic, ci şi consultanţa industrială, împreună cu asistenţa eficientă a clientului, pentru retehnologizarea unităţii de producţie, adică de la liniile de producţie ale componentelor – tablă şi plastic – la

Create your account