TEHNOLOGIA EREMA

Producătorul de echipamente de reciclare EREMA stabilește încă un nou standard în sectorul post consum pentru producerea reciclatului de cea mai înaltă calitate posibilă. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a aprobat recent conformitatea cu contactul cu alimente al HDPE post consum (PCR-HDPE) produs cu sistemul brevetat INTAREMA® TVEplus® RegrindPro® în combinație cu modulul ReFresher. Aceasta deschide noi oportunități pentru închiderea buclei în realizarea de ambalaje alimentare din polietilenă de înaltă densitate (HDPE).

Aprobarea FDA denotă faptul că noile ambalaje alimentare pot conține până la 100% HDPE din PCR-produse folosind acest proces de reciclare”, spune Clemens KITZBERGER, Business Development Manager din cadrul EREMA pentru sectorul post consum. Materialul de pornire pentru HDPE PCR-este un flux post consumator compus din 99% recipiente pentru produse alimentare, spre exemplu sticle de lapte și suc. HDPE PCR- produs din acesta poate fi procesat în sticle, vase alimentare și pro­duse similare.

EREMA obține puritatea necesară a HDPE PCR- combinând sistemul dovedit de extrudare INTAREMA® TVEplus® RegrindPro® cu modulul ReFresher, o tehnologie extrem de eficientă de eliminare a mirosurilor. (foto)

„Performanțele de decontaminare ridicată ale mașinii noastre se datorează tratării prealabile a materialului care durează timp de o oră în unitatea de precondiționare a extruderului de reciclare și îndepărtării suplimentare a substanțelor mirositoare cu volatilitate scăzută din granulat de către sis­temul ReFresher”, spune Michael HEITZINGER, director general EREMA GmbH, explicând avanta­jele calitative ale acestui proces de reciclare.

Eficiența ReFresher a fost testată și confirmată printr-un test separat, folosind materiale de intra­re extrem de contaminate. Deoarece ReFresher folosește energia latentă a granulelor preîncălzite prin procesul de extrudare, acest sistem economisește energie în mod special.

Încă din luna aprilie, această tehnologie de reciclare a fost factorul decisiv în proiectul comun al Werner & Mertz cu Grupul EREMA și Grüne Punkt pentru lansarea primei sticle de gel de duș aprobată în lume, destinată sectorului produselor cosmetice, fabricată 100% din HDPE PCR- colectat în saci gal­beni de reciclare.

Mobile ReFresher pentru demonstraţii la faţa locului

Clienții EREMA au acum posibilitatea să testeze efectul produs de sistemul ReFresher direct în pro­pria fabrică de producție. O versiune compactă și mobilă a acestui modul a fost dezvoltată special în acest scop. Acestea și numeroase alte inovații și realizări tehnice din sectoarele PET, post consum și reciclare internă vor fi prezentate de EREMA la K 2019, ca parte a motto-ului „Seeds for your Performance”.

Grupul EREMA

EREMA (cu cele două unități de afaceri POWERFIL și KEYCYCLE) împreună cu 3S, PURE LOOP, UMAC și PLASMAC fac parte din Grupul EREMA. Suplimentar de filialele din SUA, China și Rusia, grupul de companii operează încă 50 de agenții care se găsesc pe cele 5 continente, pentru a oferi o rețea fiabilă pentru implementarea soluțiilor personalizate de reciclare a materialelor pentru clienții din întreaga lume. În total, mai mult de 550 de per­soane lucrează acum pentru grupul de firme austriece din Ansfelden, lângă Linz.

Create your account