Sumitomo (SHI) Demag prezintă la K-2019 un spectacol pregătit pentru viitor

Inteligent, rapid și cu dezvoltare durabilă: Sumitomo (SHI) Demag prezintă la K-2019 un spectacol pregătit pentru viitor

 În cadrul K-SHOW 2019, Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH va dezvălui cea mai rapidă, eficientă energetic și sustenabilă gamă de mașini integrate bazată pe date  concrete. Prezentând cinci mașini, compania continuă să se concentreze asupra furnizării la nivel global de „Precizie. Putere. Productivitate” către producătorii de mase plastice.

După ce a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 13% deteminată de modernizarea producției și a abordării vânzarilor în anul trecut, Sumitomo (SHI) Demag va dezvălui cinci mașini eficiente din punct de vedere energetic. În plus, compania va lansa o nouă inovație eMultiPlug care va demonstra performanța sa tehnică în turnarea din cauciuc siliconic lichid (LSR) și va oferi în plus o zonă interactivă în care clienții pot efectua testa pe cele mai recente servicii de diagnosticare inteligente și servicii de suport folosind myConnect. Cu  toate aceste prezentări, K-2019 promite să fie o expoziție de materiale plastice de neuitat potrivită pentru sfârșitul unui deceniu.

CEO-ul Gerd Liebig declară că: „Durabilitatea, productivitatea, resursele energetice, deșeurile de plastic, industria 4.0, volumul mare de date, automatizarea – toate acestea au fost subiectele principale pe care le-am abordat în ultimii zece ani. Pe masură ce suntem în cursă spre sfârșitul deceniului, Sumitomo (SHI) Demag vrea să sărbătorească câteva pietre de hotar semnificative și să demonstreze cum pot ajuta producătorii de mase plastice să facă față provocărilor legate de eficiența și economia circulară. Pentru D-ul Liebig, K-2019 marchează începutul unei noi ere pentru producătorii de mase plastice. Pe lângă noua legislația privind dispozitivele medicale și ambalajele care este necesar care să se conformeze legislației europene, aceștia se luptă și cu reacția puternic negativă cauzată de plastic, în timp ce încearcă să navigheze în economia circulară, să mențină productivitatea afacerilor, să sprijine trecerea la mașini ecologice și lipsa forței de muncă calificate. În ciuda provocărilor, Sumitomo (SHI) Demag a continuat să investească resurse și să cerceteze, dezvoltând linia de, cele mai dinamice, de mare viteză, sustenabile și precise mașini de turnare prin injecție de până acum.  Servicii inteligente de suport al clienților  Industria 4.0 oferă o oportunitate producătorilor de mase plastice ca să obțină și să acționeze pe baza unei imagini mai detaliate colectată de la datele mașinilor. Prin utilizarea dispozitivelor conectate, managerii de producție pot gestiona mai bine ineficiențele, pot reduce costurile, pot îmbunătăți costul total al proprietății și pot reduce la minimum timpul de întrerupere al mașinii.  La K-2019, Sumitomo (SHI) Demag va declanşa viitorul serviciilor inteligente, prezentând o celulă conectată, care cuprinde cele mai recente diagnostice la distanță, suport online, urmărirea de documente și comandarea de piese de schimb. Vizitatorii K-2019 vor putea să utilizeze terminalele conectate pentru a vedea cum software-ul myConnect va îmbunătăți serviciul clienți, şi va fi o bază de lansare pentru îmbunătățirile viitoare pe baza datelor colectate.

Andreas Holzer, directorul Departamentului Clienți la Sumitomo (SHI), Demag remarcă: „Nu numai ca tehnologiile noastre de turnare prin injecție au avansat la un nivel care oferă timpi de ciclu scurt, stabilitate de neegalat a procesului și eficiență energetică de vârf, dar acum putem oferim clienților trasabilitatea de la un capăt la altul a procesului şi abilitatea de a monitoriza și reconcilia datele de la numeroase surse ale mașinii. Timpul de funcționare al mașinilor, productivitatea, trasabilitatea și luarea deciziilor pot fi îmbunătățite prin implementarea vizibilității în timp real. În plus, față de îmbunătățirea timpului de răspuns catre clienți, această conectivitate fără întreruperi va fi parte integrantă în productivitatea viitoare a instalațiilor de turnare din întreaga lume. „        

Două maşini El-Exis SP cu consumuri de energie îmbunătățite care se adresează sectorului de ambalare

Consumând cu până la 20% mai puțină energie decât predecesoarele sale, Sumitomo (SHI) Demag va aduce două mașini El-Exis SP cu consumuri de energie îmbunătățite la K-2019 – o versiune mai mare și una mai mică. Furnizând ceea ce este necesar în mod specific de piețele de turnare prin injecție a ambalajelor, gama de viteze ultra-înalte asigură producătorilor lipsa compromisului asupra calității, eficienței producției sau asupra sustenabilității. „Capabile să furnizeze cele mai scurte cicluri uscate, mașinile din cele mai recente serii au o conecvență ridicată a procesului și o eficiență energetică ridicată”, explică Arnaud Nomblot, Director de Dezvoltare a Afacerilor în Ambalare la Sumitomo (SHI) Demag. Acumulatorul hidraulic care atinge viteze de injecție de până la 1000 mm / s. este de cea mai mare importanță pentru ciclul rapid al mașinii. Acest lucru permite producătorilor realizarea de elemente de ambalare din ce în ce mai subțiri. De asemenea, gama de mașini este reprezentată de una dintre cele mai rapide mașini din piața de turnare prin injecție dinamică. „Combinația de viteză cu repetabilitatea de înaltă calitate a turnării prin injecție ajută la reducerea la minimum a deșeurilor din producția de ambalaje”, adaugă Nomblot.

Console de automobile cu folie cu senzori high-tech, produsă pe noul IntElect 500 Pentru a face condusul mai confortabil pentru șoferi, la K-2019, Sumitomo (SHI) Demag va prezenta în premieră, un model de pionierat, încă nevăzut, pentru o folie cu senzori tactili interactivă pentru decorarea unei console de autovehicule cu tentă interactivă pentru o consolă de vehicule pe un model complet nou de  IntElect 500.  Dispunând de până la 500 de tone, noua serie IntElect combină precizia, eficiența energetică și spațiul mult mai mare de instalare a matriței. Ca urmare a distanțelor mai mari între coloane, a creșterii înălțimii matriței și a cursei de deschidere a matriței, noile modele IntElect găzduiesc matrițe mai mari, oferind o mașină cu consum mai redus de energie pentru aplicațiile automotive pentru care anterior ar fi necesitat maşini de un tonaj mai mare. Toate îmbunătățirile tehnologice ale modelului IntElect 500 sunt concepute pentru a oferi producătorilor instrumentele necesare, sincronizarea mașinilor, protecția matriței și monitorizarea producției în timp real care este solicitată  de fabricile inteligente ale viitorului din industria auto”, subliniază Henrik Langwald, Director de Dezvoltare Automotive la Sumitomo (SHI) Demag .

Viitorul în injecția de LSR Cu estimarea că piețele globale de elastomeri de silicon vor fi evaluate la 9,34 miliarde USD până în 2026, LSR devine rapid principalul materialul ales pentru aplicațiile specifice din sectoarele electronicii digitale și automotive. Sumitomo (SHI) Demag își va demonstra know-how-ul tehnic privind LSR și procesul de turnare prin injecţie a ghidajelor luminoase pentru o matrice de lumini la K-2019 pe o maşină specială IntElect 130. „LSR oferă caracteristici optice foarte bune, rezistență la temperaturi înalte, oferă rezistență înaltă la produse chimice și radiații UV și capacități de izolare electrică ridicate, în plus acordă destulă libertate de proiectare”, comentează Thomas Kottler, manager de proiect pentru LSR la Sumitomo (SHI) Demag. „Injectarea LSR necesită o precizie ridicată și o stabilitate a procesului”, subliniază D-ul Kottler. Cele mai recente sisteme IntElect realizează un control extrem de precis al dozării cu material de vâscozitate redusă. Unitățile dispun de un șnec special conceput, cu diametre de la 14mm la 45mm, o unitate de plastifiere modificată, o duză de închidere special concepută pentru LSR și o supapă de reținere cu arc pentru a obține cea mai mare coerență de procesare. Un parteneriat preferat nou și inovator de pe piața LSR va fi prezentat de Sumitomo (SHI) Demag în cadrul expoziției.

IntElect S Medical vesteşte o nouă eră a curățeniei și sustenabilitații Intélect S 180 de tone este o altă mașină nouă care va fi dezvăluită. Dedicată direct fabricanților de componente medicale din plastic în serie de masă, mașina a fost construită special pentru aplicații care necesită cicluri rapide între 3 și 10 secunde. Mai curat, mai rece, mai rapid, mai silențios și mai eficient din punct de vedere energetic, dispunerea spațiului de matriță asigură faptul că mașina IntElect S este ferită de contaminanți, particule și lubrifianți. Conformă cu GMP, este alegerea ideală, de mașină  pentru medii de cameră curată medicală. Mașina are, de asemenea, o durată mai lungă de viață, îmbunătațind costul total al proprietății pentru producătorii de piese medicale. Directorul de produs Peter Gladigau confirmă: „Am efectuat teste extinse de durabilitate și ciclu de viață pe mașini și piese pentru IntElect S, comparând cu mașinile echivalente de injecție complet electrice de pe piață. Aceste teste au confirmat faptul că îmbunătățirile pe care le-am făcut la antrenările noastre de înaltă performanță măresc în mod clar durata de viață a mașinilor și, prin urmare, îmbunătăţesc TCO. Chiar testând mandrinele de strângere în cele mai dure condiții, nu a existat nici o dovadă de uzură vizibilă după milioane de cicluri. ”

Kitul PLUG AND PLAY pentru turnarea prin injecție multifuncțională la un preț accesibil Clienții care dispun de mașini la Sumitomo (SHI) Demag existente își pot extinde acum capabilitățile de la injecția în matriță monocomponent la o operație flexibilă multi-component, cu costuri minime de investiție. La K-2019, Sumitomo (SHI) Demag va dezvălui cea mai recentă inovație a sa, eMultiPlug. Proiectate pentru producătorii de mase plastice care doresc opțiunea de transformare a sistemului lor de turnare prin injecţie existent într-o presă multi-component, eMultiPlug folosește aceeași unitate de antrenare ca și mașina IntElect. Fiind o unitate independentă, eMultiPlug poate fi echipat la o mașină existentă, ceea ce face ca injecția cu mai multe componente să fie mai eficientă din punct de vedere al costurilor și mai fezabilă.”Din perspectiva economică, opțiunea de a extinde capacităţile unei mașini existente este un alt mod care susține producția flexibilă și prelungește durata de viață a echipamentelor”, adaugă managerul de produs Peter Gladigau.

În funcție de cerințele de producție, eMultiPlug poate fi montat pe mașină într-o configurație verticală sau laterală. Pentru a vedea ultimele evoluții ale turnării prin injecție a maselor plastice, vizitați Hala 15, Pavilionul D22, între 16 și 23 octombrie 2019

Create your account