Sumitomo (SHI) Demag se alătură Comunității R-Cycle

Contribuind la expertiza în domeniul ambalajelor cu pereți subțiri și la know-how-ul în IML și ICM.

Cu 80.000 de mașini complet electrice în funcțiune pe tot globul, Sumitomo (SHI) Demag pune un accent puternic pe operarea sustenabilă și cu economie de resurse a mașinilor de turnare prin injecție în industria de prelucrare a materialelor plastice. Compania face parte din Grupul Sumitomo care are sediul în Japonia și are patru fabrici de producție – una în Japonia, două în Germania și două în China. Cu o cifră de afaceri de aproape 800 de milioane de euro în anul 2022 Sumitomo (SHI) Demag este lider mondial în mașini de turnare prin injecție complet electrice și va oferi expertiza sa puternică comunității R-Cycle și întregii industrii, în aplicațiile de ambalaje din materiale plastice, cum ar fi ambalaje cu pereți subțiri și găleți.

Sumitomo (SHI) Demag este convins că o colaborare extinsă în cadrul întregului lanț valoric al industriei de ambalaje din mase plastice va avea cel mai mare impact pentru a transforma economia liniară într-o economie circulară. În plus, utilizarea pașapoartelor digitale pentru produse poate aduce beneficii în multe domenii ale activității noastre zilnice. Digitalizarea este esențială pentru o economie circulară și poate transmite transparența necesară către diferitele etape de proces din lanț – fie pentru o sortare mai eficientă a materialelor plastice în procesul de reciclare, sau ca purtător de informații în comunicarea dintre diferite mașini și operațiuni de procesare în contextul aplicațiilor Industriei 4.0.

Christoph Wynands, Product Manager pentru mașini de producție ambalaje la Sumitomo (SHI) Demag, explică: „În calitate de specialist în echipamente pentru realizarea de ambalaje cu pereți subțiri în industria alimentară, majoritatea produselor fabricate pe utilajele noastre sunt realizate din PP sau HDPE, iar clienții noștri doresc să crească semnificativ conținutul reciclat din produsele lor. Pentru a face acest lucru din punct de vedere economic, ei depind în mod special de fluxurile de reciclat curat. Din păcate, aprobările corespunzătoare pentru utilizarea pe scară largă a poliolefinelor reciclate mecanic în sectorul alimentar încă lipsesc în Europa. Prin urmare, vrem să oferim sprijin și să vedem în R-Cycle o oportunitate fantastică de a îmbunătăți puritatea și calitatea fluxurilor de reciclare din PP și HDPE într-o asemenea măsură încât să poată fi obținute aprobările alimentare necesare pentru utilizarea acestor reciclate. Vrem să contribuim cu experiența noastră în tehnologii precum Etichetarea-În-Matriță (IML) și Turnarea Prin Injecție-Compresie (ICM) pentru a genera aplicații convingătoare și a le face accesibile tuturor părților interesate în proiectele interindustriale. În acest fel, vom genera noi cunoștințe pentru a putea consulta și convinge în mod competent cât mai mulți producători de ambalaje.”

Nu în ultimul rând, Sumitomo (SHI) Demag va folosi tehnologia pașaportului digital al produselor pentru a oferi transparență detaliată cu privire la amprenta de carbon a mașinilor lor în viitor. Christoph Wynands a declarat: „Examinăm și analizăm lanțul nostru valoric intern și discutăm cu partenerii și furnizorii din rețeaua noastră despre amprenta de carbon a mașinilor noastre și îmbunătățim lanțul de aprovizionare ori de câte ori este posibil și necesar pentru a reduce amprenta de carbon. În plus, măsurile sustenabile și comportamentele ecologice sunt ADN-ul nostru de mulți ani. Impactul ecologic și aspectele sustenabile sunt două dintre cele mai bine cotate criterii din graficele noastre de punctaj atunci când evaluăm și prioritizăm toate noile noastre dezvoltări. Din acest motiv, ne-am simplificat portofoliul de mașini la mașini de turnat prin injecție complet electrice și servicii puternice, de exemplu, pentru a sprijini partenerii și clienții noștri în utilizarea responsabilă a materialului virgin și pentru a le permite să crească conținutul de material reciclat din produsele lor. Sau mai mult, chiar în viitorul apropiat – să reducă la jumătate consumul de energie al producției lor de ambalaje prin trecerea de la o mașină de turnare prin injecție hibridă convențională la mașina noastră PAC-E complet electrică, fără a pierde o singură milisecundă din timpul ciclului.”

Imaginea 1: Sumitomo (SHI) Demag se alătură comunității R-Cycle

Imaginea 2: Christoph Wynands, Product Manager pentru mașini de producție ambalaje la Sumitomo (SHI) Demag

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH

Sumitomo (SHI) Demag a modelat dezvoltarea industriei materialelor plastice încă de la început. În calitate de specialist în mașini de turnat prin injecție pentru prelucrarea materialelor plastice, Sumitomo (SHI) Demag și compania sa-mamă din Japonia sunt lideri în industrie.

Rețeaua globală de dezvoltare și producție a Sumitomo Heavy Industries și Sumitomo (SHI) Demag este compusă din patru unități din Japonia, Germania și China, cu peste 3.100 de angajați. Portofoliul de produse include mașini de turnat prin injecție complet electrice, hidraulice și hibride, cu forțe de strângere cuprinse între 500 și 15.000 kN. Cu peste 162.000 de mașini instalate, Sumitomo (SHI) Demag este prezentă pe piețe globale importante și se numără printre cei mai mari producători de mașini de turnat prin injecție din lume.

La sediul Sumitomo din Chiba, Japonia, compania produce mașini cu forțe de strângere în gamă mică și medie. Aproape 95 % din toate mașinile livrate sunt echipate cu un concept de propulsie complet electric. Unitățile germane ale Sumitomo (SHI) Demag din Schwaig și Wiehe produc gama Systec Servo cu acționare hibridă, precum și gama de mașini El-Exis SP și Systec SP de mare viteză și înaltă performanță. Gama integral electrică IntElect pentru clienții internaționali este produsă și în Germania.

Încă din 1998, Sumitomo (SHI) Demag și-a înființat prima unitate de producție în Ningbo/China. În 2015, subsidiara chineză Demag Plastics Machinery (Ningbo) Co., Ltd. a instalat o nouă unitate cu o suprafață de 13.000 m², care este destinat producției gamei Systec C cu forțe de strângere între 500 și 10.000 kN pentru piața asiatică.

Pe lângă mașinile de turnat prin injecție, Sumitomo (SHI) Demag oferă sisteme personalizate și standardizate pentru automatizarea manipulării pieselor, soluții tehnice și de proces pentru aplicații speciale, servicii personalizate și concepte de service, precum și o gamă de opțiuni financiare pentru a sprijini investițiile în mașinile de turnare prin injecție.

Cu rețeaua sa cuprinzătoare de filiale și agenții de vânzări și service, Sumitomo (SHI) Demag este prezentă pe toate piețele majore.

Create your account