ASCENSIUNEA GRUPULUI PIOVAN

PIOVAN GROUP ACHIZIȚIONEAZĂ 100% DIN CAPITALUL SOCIAL AL DOTECO SPA

 

Santa Maria di Sala (Veneția), 2 octombrie 2020 – Piovan Group, cel mai mare operator mondial în dezvoltarea și producerea de sisteme de automatizare a proceselor pentru depozitarea, transportul și tratarea polimerilor și pulberilor din plastic și produse alimentare, listat în segmentul STAR al Bursei Italiane, anunță semnarea acordului pentru achiziționarea a 100% din capitalul social al Doteco SpA.

Fondată în 1994, Doteco SpA are sediul în Modena și este unul dintre liderii mondiali în tehnologiile de dozare în producția foliei din plastic (pentru ambalaje alimentare și nealimentare) și a fibrelor sintetice. Compania a închis anul 2019 cu o cifră de afaceri consolidată de 19,7 milioane EUR și un EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization – profitul înainte de a scădea amortizarea, dobânzile și cheltuielile cu impozitul pe profit) consolidat de 3,4 milioane EUR. Doteco operează la nivel internațional și numără, printre partenerii săi, principalii producători de extrudere la nivel global.

Achiziția Doteco întărește și crește leadership-ul tehnologic global al Piovan, consolidând procesul de creștere strategică care a caracterizat întotdeauna Grupul Piovan” declară Nicola Piovan, președinte executiv al Piovan Group.

„Cu această integrare – continuă Filippo Zuppichin, CEO al Piovan Group – am putea combina tehnologiile Doteco de dozare pentru producția de folie cu automatizările Piovan pentru alimentare și depozitare, devenind astfel lideri în furnizarea de instalații complete în acest domeniu și câștigând noi clienți într-un sector care, de asemenea, devine strategic în ambalarea alimentelor în lumina îmbunătățirilor sanitare și igienice din ce în ce mai necesare.”

 

Despre Piovan Group

Piovan Group este lider global în dezvoltarea și fabricarea sistemelor auxiliare de automatizare pentru depozitarea, transportul și prelucrarea polimerilor, bio-rășinilor, plasticului reciclat, fluidelor alimentare și pulberilor alimentare și nealimentare. În ultimii ani, Grupul s-a angajat în special în dezvoltarea și fabricarea de sisteme auxiliare pentru automatizarea proceselor de producție pentru bioeconomii și economii circulare pentru reciclarea și reutilizarea plasticului și pentru producția de materiale plastice care sunt compostabile în mod natural, valorificând oportunitățile de vânzare încrucișată.

Create your account