SEPRO LANSEAZĂ PACHETE DE SOLUȚII ROBOTIZATE

APLICAȚII MEDICALE ȘI FARMACEUTICE

 

Pentru a satisface cererea în creștere de automatizare în camere curate și alte medii sensibile din fabricile de turnare piese pentru componente medicale și farmaceutice, Sepro Group a introdus seria de roboți MED cu 3, 5 și 6 axe.

Clienții din domeniul medical a peste 1.500 de mașini de turnare prin injecție pentru aplicații ISO 7 și 8 de camere curate achiziționate în ultimii ani, au solicitat pentru roboții de manipulare o proiectare și caracteristici operaționale dedicate. Acestea se regăsesc în dotarea pachetelor actuale ale echipamentelor, caracteristicile lor asigurând funcționarea curată, precum și o precizie ridicată și o productivitate continuă.

„Roboții Sepro cresc productivitatea și îmbunătățesc fluxurile de lucru”, explică Claude Bernard, Director De Marketing Pentru Produsele Sepro. „Pe piața camerelor curate, roboții noștri pot fi folosiți pe întreaga linie de producție – de la asamblare la inspecție, trasabilitate și ambalare.”

Compania elvețiană de turnare prin injecție, Fischer & Söhne, care produce produse medicale și farmaceutice, folosește roboți Sepro în camerele sale curate. CEO-ul Iwan Tresch declară:

„Având producția bazată pe standardul BRC al industriei alimentare și pe cerințele de igienă și cameră curată, nu este posibil nici un compromis. Cu roboții Sepro, ne putem crește productivitatea, garantând în același timp un nivel optim de igienă. Sepro este o companie sensibilă la solicitări, cu timp de livrare rapid și flexibilitate.”

În general, roboții Sepro MED includ lubrifiere aprobată de FDA pe toate suprafețele de ghidare liniare și pe roțile dințate. Pentru a facilita curățarea, cablurile pot fi protejate în conducte, iar toate suprafețele robotului sunt netede, vopsite în alb medical și fără decorațiuni care ar putea permite acumularea prafului. Numai materialele curate sunt utilizate în multe componente – cum ar fi dispozitivele de la capătul brațului robotului – care intră în contact cu piesele turnate. Locurile în care se utilizează unsori sau alți lubrifianți sunt închise astfel încât nimic să nu poată pătrunde în zona de turnare.

Roboții 5x MED includ o servoarticulație cu două axe ceea ce asigură un total de cinci axe de mișcare controlate numeric. Roboții S5 Line MED au trei axe servo-acționate și o articulație  pneumatică. Toți roboții pot fi echipați opțional cu filtrarea aerului la 0,3 microni.

  • ROBOȚI CARTEZIENI CU GRINDĂ DE DEPLASARE

Fiecare din gamele 5X MED și S5 Line MED includ trei dimensiuni diferite de roboți. Acest fapt le  permite să servească mașini de turnare cu forță de strângere de la 30 până la 800 de tone. Capacitatea nominală de încărcare utilă (piesa plus dispozitivele de la capătul brațului) variază de la 5 la 20 kg (11 la 44 lb.). Roboții pot fi instalați într-un plan general transversal convențional sau în plan axial pentru a economisi spațiu. Sunt disponibile următoarele lungimi de cursă:

S5/5X 15 MED S5/5X 25 MED S5/5X 35 MED
Orizontală (X) mm (in) 1500 – 4000

(59 – 157)

1500 – 6000

(59 – 236)

2000 – 9000

(79 – 354)

Cursă extracție din matriță (Y) mm (in) 500 (20) 700 (28) 900 (35)
Verticală (Z) mm (in) 1000 (39)* 1400 (55)** 1800 (71)**

*Braț direct

**Braț Telescopic

 

  • ROBOȚI CU 6 AXE, ÎN CONFORMITATE CU ISO 5

Oferiți în colaborare cu Stäubli Robotics, roboții Sepro 6X MED cu 6 axe servoarticulate sunt în mod implicit curați. Brațele standard Staubli sunt certificate fără modificări pentru camerele curate ISO 5 (Clasa 100). Cu toate acestea, suprafețele albe netede și curate fac ca menținerea curățeniei lor să fie mult mai ușoară. De fapt, roboții 6X MED pot depăși nivelul de curățenie posibil care se obține în procesele de turnare prin injecție.

Roboții cu 6 axe sunt de obicei montați pe podea (dar pot fi montați pe tavan) și de obicei intră în mașina de turnare din lateral. Fluxul de aer laminar permite acestor instalații să îndeplinească cerințele ISO 7 și 8.

Sunt disponibile 4 modele pentru deservirea mașinilor de turnare de la 20 la 1300 de tone.

6X-60 MED 6X-90 MED 6X-160 MED 6X-200 MED
Acoperire 360° mm (in) 670(26) 1200 (47) 1710 (67) 2194 (86)
Versiune cu braț lung 920 (36) 1450 (57) 2010 (79) 2594 (102)
Sarcina utilă kg (lb) 3.5 (7.7) 6 (13.2) 20 (44) 100 (220)
2 (4.4) 5 (11) 14 (30.8) 60 (132)

Pe lângă roboții MED cu 3, 5 și 6 axe, Sepro furnizează, de asemenea, o gamă largă de echipamente periferice și de echipamente în aval, inclusiv dispozitivele de la capătul brațului robotului, apărători de protecție, sisteme de transport, echipamente de inspecție și separare a pieselor.

„Soluțiile Sepro” sunt de asemenea, disponibile pentru a integra roboți multipli, dispozitivele specializate de la capătul brațului, plus o varietate de alimentatoare (vas, sertar sau manual), separarea cavităților, debavurarea/finisarea pieselor, umplerea cutiilor cu piese și alte echipamente – toate acestea sunt personalizate pentru a se potrivi obiectivelor specifice de fabricație.

 

Noii roboți Sepro MED cu 3, 5 și 6 axe sunt echipați cu designul și caracteristicile operaționale dedicate pe care clienții din domeniul medical le-au solicitat la cele peste 1.500 de mașini de turnare prin injecție achiziționate în ultimii ani pentru aplicații ISO 7 și 8 de camere curate.

 

Despre Sepro

Sepro este una dintre primele companii din lume care au dezvoltat roboți cartezieni cu grindă de rulare pentru a fi folosiți la mașinile de turnare prin injecție, introducând primul „manipulator” controlat prin CNC în 1981.

În prezent, Sepro Group este unul dintre cei mai importanți furnizori independenţi de roboți din lume, oferind o gamă de roboți mai extinsă decât orice alt furnizor din industria procesării maselor plastice. Servo-roboții și roboții cu 3, 5 și 6 axe, unitățile cu destinație specifică și sistemele complet automatizate sunt compatibile cu platforma de comandă Visual dezvoltată de Sepro special pentru mașinile de turnare prin injecție. Acest dispozitiv unic de control constituie o componentă cheie, în ceea ce compania o numește „integrare deschisă” – o abordare colaborativă a conectivității echipamentelor și a interoperabilității, care poate fi adaptată exact pentru nevoile specifice ale procesatorilor și ale producătorilor de mașini de turnare prin injecție. La Sepro, clienții „beneficiază de control total”.

Create your account