SEPRO LA K 2019

Vizitatorii K 2019 „au beneficiat de control total” (“Experience Full Control”) printr-o serie de demonstrații și produse care valorifică puterea colaborării pentru a atinge noi niveluri de productivitate, calitate și flexibilitate în turnarea prin injecţie a maselor plastice. Importanța colaborării poate fi observată cu ușurință în parteneriatele Sepro cu alte companii de automatizare, integrarea deschisă cu producătorii de echipamente originale (OEM) pentru turnare prin injecție și proiectele de dezvoltare cu clienții.

Sepro a expus în hala 12, standul A49, la cea mai mare expoziție mondială dedicată materialelor plastice, care a avut loc în perioada 16-23 octombrie la Messe Dusseldorf în Germania.

La stand au funcționat opt roboți, inclusiv modele cu 3, 5 și 6 axe, precum și roboți colaborativi (coboți), obținuți printr-un parteneriat cu Universal Robots, anunțat recent. Mulți roboți au făcut parte din celulele de automatizare create în jurul a două mașini funcționale de turnare prin injecție. Produsele Sepro au putut fi observate în funcționare la standurile a unsprezece parteneri MTI care au luat parte la expoziție.

„Dezvoltarea recentă a companiei Sepro se datorează parțial extinderii tehnologiei pe care o oferim ca rezultat al colaborării cu producătorii de mașini de turnare prin injecție și cu alte companii de automatizare”, menționează Eric Radat, președintele Sepro Group. „Aceasta permite clienților noștri «să beneficieze de control total» și va fi expusă complet la Dusseldorf în octombrie acest an.”

Celule de turnare

Una dintre cele două celule de automatizare de la stand a cuprins o mașină de turnare Sumitomo Demag, care produce o componentă tehnică eliminată din matriță de un robot SDR Speed 7. Fabricat de Sepro special pentru vânzarea împreună cu mașinile Sumitomo Demag, acest robot este o versiune specială, de mare viteză, a robotului cartezian S5-25 cu 3 axe fabricat de Sepro, capabil să intre și să iasă din spaţiul matriței în mai puțin de o secundă.

Cealaltă celulă de turnare a inclus și un cobot Sepro-Universal Robots, împreună cu un robot cartezian Sepro Success 11, funcționând pe o mașină de turnare de la Haitian International care a produs căni. Pe măsură ce cănile erau turnate, vizitatorii care au urmărit demonstrația au putut introduce un scurt mesaj (un nume, de exemplu) pentru a fi imprimat pe o etichetă. Apoi robotul a aplicat eticheta și a înmânat vizitatorului cana personalizată. Eticheta și cana erau reciclabile.

Roboți și alte demonstrații

Un al doilea robot a funcționat la o demonstrație independentă de interacțiune robot-om. Vizitatorii standului au putut alege între o cutie de bomboane rotundă și una pătrată. Cu ajutorul unei camere video machine vision și al unui sistem flexibil de alimentare, robotul a ales forma corespunzătoare și a predat-o direct vizitatorilor.

Datorită unui acord recent cu Universal Robots, lider de piață în domeniul roboților colaborativi, Sepro a adăugat roboți în portofoliul său de soluții de automatizare pentru mașini de turnare prin injecție. La alte demonstrații de roboți independenți s-au prezentat noi opțiuni pentru tehnologia cu 5 și 6 axe.

Sepro Lab

O secțiune specială a standului Sepro a fost dedicată proiectelor existente și viitoare menite să furnizeze tehnologii ce facilitează utilizarea eficientă și profitabilă a roboților Sepro la mașinile de turnare. Acestea au inclus:

– OptiCycle, expertul Sepro care ajută chiar și programatorii fără experiență să creeze un ciclu optimizat al robotului;

– Live Support, o aplicație pentru dispozitive inteligente care simplifică depanarea și întreținerea roboților pentru a maximiza disponibilitatea;

– Integrare deschisă;

– Instruire pentru controlul vizual;

– Avanpremiera altor instrumente și funcționalități revoluționare.

Despre Sepro

Sepro este una dintre primele companii din lume care au dezvoltat roboți cartezieni cu braț pentru a fi folosiți la mașinile de turnare prin injecție, introducând primul „manipulator” controlat prin CNC în 1981.

În prezent, Sepro Group este unul dintre cei mai importanți furnizori independenţi de roboți din lume, oferind o gamă de roboți mai extinsă decât orice alt furnizor din industria maselor plastice. Servo-roboții și roboții cu 3, 5 și 6 axe, unitățile cu destinație specifică și sistemele complet automatizate sunt compatibile cu platforma de comandă Visual dezvoltată de Sepro special pentru mașinile de turnare prin injecție. Acest dispozitiv unic de control constituie o componentă cheie, pe care compania o numește „integrare deschisă” – o abordare colaborativă a conectivității echipamentelor și a interoperabilității, care poate fi adaptată exact pentru nevoile specifice ale producătorilor de procesoare și de mașini de turnare prin injecție. La Sepro, clienții „beneficiază de control total”.

Create your account