REPROIECTAREA GAMEI SUCCES DE LA SEPRO

TREI MODELE OFERĂ FUNCȚIONARE OPȚIONALĂ PE CINCI AXE

 

După ce a prezentat un nou prototip de robot cu 5 axe de uz general (Success 22X) în cadrul târgului comercial K 2019, Sepro Group a finalizat acum reproiectarea întregii game. Aceasta poate deservi mașini de turnare prin injecție de la 20 la 700 tone. Trei dintre unități pot fi echipate opțional cu o servoarticulație pe 2 axe dezvoltată împreună cu Yaskawa Motoman, în scopul de a crea o construcție carteziană pe 5 axe care aduce pe piață atât flexibilitate cât și economii.

Introdusă inițial în 2011, Gama Succes a devenit cea mai bine vândută familie de roboți Sepro. Pentru prima dată, viteza și precizia funcționării servo pe 3 axe au devenit disponibile procesatorilor cu aplicații simple de preluare și plasare a pieselor din matriță și operațiuni simple în aval. Unitățile Succes au fost cu adevărat primii roboți la prețuri accesibile care au oferit capabilități îmbunătățite, având toate calitățile și fiabilitatea pentru care Sepro este binecunoscut.

În plus, față de modificările estetice care includ un stil elegant și simplificat, cei mai noi roboți Success au o cursă standard de extracție din matriță extinsă. Totodată, pentru prima dată, este disponibilă o configurație de scoatere din matriță lungă (LD) care adaugă 200 mm la cursă. În anumite aplicații, acest lucru poate permite unui robot de o anumită dimensiune să servească o mașină de turnare prin injecție cu un tonaj mai mare decât era posibil anterior.

La unele modele, cursa maximă orizontală a fost prelungită și de asemenea este disponibil un braț vertical telescopic pentru a putea extinde deplasarea cu până la 200 mm.

Totodată, pentru mișcările liniare ale noilor roboți Succes, inginerii Sepro s-au întors la utilizarea rulmenților tip tachet. Dezvoltați și brevetați de Sepro în urmă cu câțiva ani pentru a rezolva sarcinile utile mari și cursele lungi pe roboții mari, acest tip de rulmenți sunt standard pentru toți roboții cartezieni. Această tehnologie recunoscută oferă o distribuție mai uniformă a greutății și o funcționare mai lină în comparație cu rulmenții liniari și, de asemenea, este mai tolerantă la praf și la alți contaminanți.

 

Linia Succes X

Conform celor menționate mai sus, cei mai mari trei roboți din Gama Succes (acoperind mașinile de turnare prin injecție de la 80 la 700 de tone) sunt disponibili într-o configurație „X” cu 5 axe servo care adaugă viteză, flexibilitate și ușurință în utilizare în comparație cu roboții cu 3 axe cu braț pneumatic.

Articulația complet-servo a roboților Success Line X este o caracteristică ce se regăsea anterior doar la roboți mai tehnologici, inclusiv linia Sepro 5X de roboți mici și mijlocii și linia 7X de roboți mari, ambele având o articulație servo pe 2 axe dezvoltată în parteneriat cu Stäubli Robotics.

„Printre alte avantaje, articulația complet-servo poate fi adaptată cu ușurință prin comenzi digitale simple. Aceasta garantează o mai mare flexibilitate și schimbări mai rapide ale producției – abordând metodologia de Schimb De Matriță De Un Minut (SMED). Credem că acesta reprezintă viitorul roboților cartezieni.” explică Claude Bernard, Director De Marketing Pentru Produs.

Spre deosebire de articulațiile pneumatice, servo-motoarele au senzori de poziție care permit robotului să știe exact unde sunt poziționate brațul și dispozitivul de prindere montat pe acesta. De fapt, robotul se poate deplasa în toate cele 5 axe în orice moment cu un control complet. Acest lucru permite robotului să efectueze mișcări complicate. Astfel, devine mai ușor să extrageți o piesă mare, complexă, cu o distanță minimă între jumătățile de matriță sau între coloanele mașinii, sau să poziționați piese pentru operațiuni secundare. În același timp, devine posibilă utilizarea unor dispozitive mai simple la capătul brațului (EOAT), deoarece articulația  servo compensează mai ușor nealinierile minore.

Multe dintre aceste sarcini complexe de manipulare ale pieselor au fost atribuite în mod istoric roboților cu braț articulat pe 6 axe. Cu toate acestea, deoarece sunt roboți cartezieni sau liniari, roboții Success X cu 5 axe asigură o intervenție mai rapidă în spațiul matriței pentru cicluri de timp mai scurte. Aceasta oferă în același timp flexibilitate în interiorul și în exteriorul matriței, care altfel erau asociate cu o unitate articulată. Reglajele și funcționarea sunt extrem de intuitive, iar programarea a fost concepută pentru a se potrivi nevoilor unice de turnare prin injecție.

 

Despre Sepro

Sepro este una dintre primele companii din lume care au dezvoltat roboți cartezieni cu grindă de rulare pentru a fi folosiți la mașinile de turnare prin injecție, introducând primul „manipulator” controlat prin CNC în 1981.

În prezent, Sepro Group este unul dintre cei mai importanți furnizori independenţi de roboți din lume, oferind o gamă de roboți mai extinsă decât orice alt furnizor din industria procesării maselor plastice. Servo-roboții și roboții cu 3, 5 și 6 axe, unitățile cu destinație specifică și sistemele complet automatizate sunt compatibile cu platforma de comandă Visual dezvoltată de Sepro special pentru mașinile de turnare prin injecție. Acest dispozitiv unic de control constituie o componentă cheie, în ceea ce compania o numește „integrare deschisă” – o abordare colaborativă a conectivității echipamentelor și a interoperabilității, care poate fi adaptată exact pentru nevoile specifice ale procesatorilor și ale producătorilor de mașini de turnare prin injecție. La Sepro, clienții „beneficiază de control total”.

Create your account