POWER(LINE) PENTRU PRODUCȚIA SRF

Producătorul german de renume mondial de tocătoare și mașini de brichetat WEIMA, având peste 30.000 de instalații în diferite domenii de procesare a deșeurilor și un portofoliu de clienți pe măsură, mulțumiți de produsele și serviciile primite, se prezintă cu o istorie de succes din UK. Chorus Engineering reprezintă în România WEIMA, având un număr important de instalații în teritoriu.

Grupul Binn, lider independent din Scoția și furnizor de soluții integrate de reciclare și gestionare a resurselor, este unul dintre clienții Weima care toacă deșeurile industriale cu un WEIMA PowerLine 2000 pentru ulterioara prelucrare a acestora în combustibil secundar.

Specialistul în reciclare oferă o gamă largă de servicii, de la reciclarea și minimizarea deșeurilor până la soluții care să ajute la îmbunătățirea mediului. Conform reglementărilor scoțiene, numai 5% din deșeuri pot fi aruncate în depozitele de deșeuri până în anul 2025, iar Grupul Binn face pași mari pentru a realiza acest lucru.

De exemplu, Binn operează o instalație de reciclare a materialelor în care o varietate de materiale reciclabile sunt separate, clasificate, balotate și trimise la reprocesoare. Aceasta permite ca peste 86% din materialele care intră în uzină să fie transformate în mărfuri utile. Restul de 14% este apoi prelucrat în SRF (combustibil solid recuperat), care generează energie electrică și putere din materialele care în caz contrar ar fi ajuns într-un depozit de deșeuri. În acest fel, se poate evita utilizarea combustibililor fosili, cum ar fi cărbunele.

Integrat optim în linia de producție: PowerLine 2000 de la WEIMA

Pentru a produce SRF de înaltă calitate, materialul care nu este reciclabil trebuie mai întâi mărunțit la 250-300 mm cu o pre-tocare. Materialul este apoi uscat până la aproximativ 15% umiditate. După uscare, acesta este introdus într-un buncăr de către un încărcător telescopic, și transportat la următoarea stație de o bandă transportoare.

Mai întâi, un separator folosește o rolă pentru a îndepărta materialele fibroase voluminoase și lungi din fluxul de deșeuri. Materialul este apoi separat de densitate, folosind o sită de vânt. Materialele ușoare sunt trimise într-o stație de ridicare, unde personalul instruit îndepărtează materiale neconforme, cum ar fi PVC și carton. Până și materialele deosebit de grele sunt sortate manual pe o bandă transportoare separată, iar materialul utilizat este returnat în fluxul de deșeuri. Aceasta este apoi trecut sub un magnet cu bandă suprasolicitată și un magnet vârtej, care elimină toate metalele feroase și neferoase.

Materialul este în cele din urmă introdus în tocătorul WEIMA PowerLine 2000 cu un singur arbore, care mărunțește materialul la o dimensiune considerabil mai mică înainte de a putea fi prelucrat în continuare.

Ideal pentru cerințele industriale

Grupul Binn avea cerințele stabilite pentru tocător: trebuia să poată mărunți materialul de la 300 mm la 40 mm, cu cel mai mic posibil consum de energie și o capacitate mare de transfer. Dealerul britanic pentru tocătoarele WEIMA, CRJ, a reușit să găsească soluția optimă împreună cu Binn: un WEIMA PowerLine 2000.

Indiferent de tipul de deșeuri, WEIMA PowerLine 2000 mărunțește totul cu o lățime de lucru de 2000 mm și un diametru al rotorului de 800 mm. Acest lucru este ideal în special în producția de combustibili secundari. PowerLine este bine adaptat ca tocător secundar într-o instalație cu mai multe etape și prelucrează în mod fiabil materialele adecvate SRF la o dimensiune omogenă.

Pentru a garanta această dimensiune uniformă a materialului, WEIMA PowerLine 2000 este echipat cu un coș de ecran, care permite materialului să treacă pe banda transportoare doar atunci când a fost mărunțit la dimensiunea dorită. În plus, cuțitele de contor sunt montate pe diagonală, asigurând astfel o tăietură deosebit de agresivă.

Tocătorul universal cu un singur arbore poate fi echipat cu o acționare hidraulică, cu acționare directă sau cu o centură de alimentare. Grupul Binn a decis să utilizeze o acționare hidraulică puternică, care oferă o torsiune mare la un număr redus de kW.

În cele din urmă, materialul mărunțit este împachetat, ambalat și depozitat gata de expediere. SRF-ul balotat este transportat în Danemarca unde este utilizat ca combustibil alternativ. Astfel, Binn Group este bine poziționat pentru un viitor mai durabil.

 

Sursă: https://weima.com/en/success-stories/powerline-for-srf-production/

Create your account