Optimizarea alimentării și dozării

Furnizorii de echipamente de alimentare și dozare adecvate aplicațiilor de compoziție urmăresc să ofere procesoarelor o performanță ridicată, o precizie îmbunătățită hardware-ului și un software mai sofisticat pentru supraveghere și control conform listei de caracteristici îmbunătățite.

 

Ce anume va face diferența în viitor, în domeniul sistemelor de alimentare, nu va fi reprezentat doar de abilitatea de a deplasa granulele dintr-un loc în altul, spune Piovan, dar și de capacitatea de a colecta date și de a le integra într-un context anume. Compania italiană declară că a creat un ecosistem complet care include dispozitive pentru distribuirea automată a materialelor pentru hrănirea și urmărirea consumului de materiale, controlul calității și supravegherea instalației. Acest sistem monitorizează procesul de la bun început, din momentul în care materiile prime intră în instalația de producție a clientului.

Cea mai recentă inovație a grupului Piovan este un dispozitiv de logare manuală. Se spune că reprezintă mai mult decât un simplu cod cititor de bare, că acesta încorporează și o aplicație patentată care ghidează operatorul pas cu pas în timpul procesului de alimentare cu materie primă.

 

Sistemul global este completat cu un set de indicații vizuale și cu dispozitive de stocare ce includ încuietori electrice care permit evitarea erorilor și interacționarea cu operatorii. „În felul acesta, nu există riscul de a amesteca materiale diferite sau de a folosi rășina greșită”, spune Piovan. „Gestionarea stocării este optimizată și actualizată în permanență eliminând riscul de întrerupere al stocurilor și de netratare a loturilor de materiale.”

 

Sistemul de supraveghere Winfactory 4.0 colectează date și supraveghează întreaga activitate, dispozitivul de monitorizare a materialului făcând posibilă urmărirea fiecărui lot de materie primă până la destinația finală.

Create your account