NOUL QUALITY ON: POLYSCAN DE LA EREMA

Măsurarea compoziției polimerului direct la mașina de reciclare

Cererea de calitate în reciclarea materialelor plastice crește constant pe zi ce trece. Obținerea unei economii circulare pentru materialele plastice se bazează pe proporții mai mari de granule reciclate, care sunt utilizate la produsele finale, și care cresc în cazul producerii bunurilor de consum. Aceasta necesită granule reciclate de înaltă calitate și un proces stabil de reciclare. Pachetul QualityOn furnizat de producătorul de utilaje de reciclare EREMA permite monitorizarea continuă a calității în timpul procesului de reciclare în plină desfășurare. Asta înseamnă că valorile actuale ale MVR, IV, culoarea precum și compoziția polimerică a materialului de intrare pot fi măsurate direct la mașină.

QualityOn: Polyscan este instalat la Unitatea de Precondiționare (PCU) a extruderului de reciclare, unde măsoară compoziția de polimer și umplutură a materialului de intrare în timp real. „De îndată ce valorile măsurate părăsesc intervalul de toleranță definit, operatorii de mașini primesc automat un mesaj, astfel încât pot să ia măsuri în timp util sau să elimine materialul de respingere imediat din procesul în curs”, explică Clemens Kitzberger, Business Development Manager la EREMA Group pentru divizia post-consumatoare. Măsurarea se bazează pe spectroscopia RAMAN. Interacțiunea luminii laser cu materialul determină compoziția acesteia în PCU. Cu excepția materialelor de intrare foarte întunecate și negre, a ceastă metodă este potrivită pentru toate materialele termoplastice și de umplutură.

Valorile măsurate sunt afișate la mașina EREMA și este generat un mesaj în cazul în care există abateri de la intervalul de toleranță. Măsurând fluctuațiile calității relative, QualityOn: Polyscan sprijină optimizarea procesului de reciclare. În funcție de cerințe, este disponibil într-un pachet care include tehnologii QualityOn pentru MVR, IV și măsurarea valorii culorilor, precum și un sistem de sine stătător pentru mașinile de reciclare existente și noi. În combinație cu Manufacturing Execution System 360, care înregistrează datele de producție și datele mașinii pentru întreaga colecție de mașini, operatorii instalațiilor de reciclare pot beneficia de datele QualityOn pe termen lung sub formă de analize detaliate.

EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen Ges.m.b.H este o companie EREMA GroupEREMA – cu cele două unități de afaceri POWERFIL și KEYCYCLE – și companiile 3S, PURE LOOP, UMAC și PLASMAC, fac parte din grupul EREMA. Cu filiale în SUA, China, Rusia și în jur de alți 50 reprezentanți pe toate cele cinci continente, grupul companiei are o rețea fiabilă pentru implementarea unor soluții personalizate de reciclare a materialelor plastice pentru clienții din întreaga lume. În total, aproximativ 550 de persoane lucrează acum pentru grupul companiei austriece cu sediul în Ansfelden, lângă Linz.

Create your account