Grupul Sepro și Universal Robots anunță noul parteneriat – Cobot

Grupul Sepro, lider mondial în domeniul roboților și automatizării industriale pentru industria de plastic, și Universal Robots, lider pe piața de roboți colaborativi, au semnat un acord de colaborare în domeniul robotizării colaborative și automatizării industriale.

În conformitate cu termenii acestui parteneriat între Sepro și Universal Robots, Sepro va integra propriul lor sistem de control denumit Visual în roboții colaborativi furnizați de Universal Robots. Platforma de control Visual a fost dezvoltată de Sepro în special pentru roboții utilizați în domeniul mașinilor de turnare prin injecție din materiale plastice. Toate produsele Sepro, inclusiv liniile co-branded, sunt controlate de Visual, oferind aceeași interfață de utilizator indiferent de tipul de robot.

Jean-Michel Renaudeau, CEO al Sepro Group, spune: „Sunt entuziasmat să anunț acest parteneriat, care va extinde portofoliul nostru deja amplu. Mai mult, cred că combinația de know-how a Sepro Group cu tehnologiile colaborative de ultimă oră dezvoltate de Universal Robots va permite clienților noștri o mai mare flexibilitate și alegere în modul în care este abordată automatizarea procesului de injecție din plastic”.

Jürgen von Hollen, CEO al Universal Robots, spune: „Sunt foarte încântat de noul nostru parteneriat cu Sepro Group care vizează piața de automatizare a injecției din material plastic. Sepro are o vastă experiență și o cunoaștere amplă despre modul de automatizare al proceselor de fabricație, iar Universal Robots este lider pe piața de roboți colaborativi. Împreună, cele două companii vor putea oferi soluții eficiente, sigure și ușor de utilizat pentru o gamă largă de clienți din industria de injecție din material plastic „.

Noile soluții de parteneriat vor permite celor de la Sepro să furnizeze cea mai extinsă gamă de soluții de automatizare pentru industria materialelor plastice. Acest portofoliu include roboți cartesieni, roboți articulați cu 6 axe și cobote. Aferent soluțiilor robotului cu 6 axe, coboturile sunt perfect adaptate la operațiile periferice care sunt din ce în ce mai solicitate în industria materialelor plastice. Ajutând clienții să definească soluția care se potrivește cu nevoile lor, Sepro Group oferă clienților săi cele mai inteligente soluții de automatizare industrială.

Operațiunea de lansare – Cobots

Prin adăugarea pentru prima dată a renumitului dispozitiv de control Visual la cobotul principal, Sepro Group garantează integrarea fără probleme a tehnologiei Universal Robots la alți roboți Sepro împreună cu mașina de formare. Acest lucru va permite clienților să proiecteze configurații sigure și deschise pentru diferite tipuri de procese, inclusiv operații periferice sau celule automate avansate. Noile soluții oferite de Sepro Group și Universal Robots asigură scurtarea timpilor de procesare și instalare, rezultând operații post-procesare ușor de testat și sisteme de automatizare la cheie.

Conform termenilor acordului, Sepro va oferi servicii globale pentru soluții de la Sepro și Universal Robots. Cu peste 150 de experți și 42 de centre de service din întreaga lume, Sepro va putea oferi asistență locală și calitate serviciilor pe cobots, precum și roboților cartezieni și în șase axe.

Parteneriatul cu Universal Robots este printre ultimele acorduri pe care Sepro l-a format cu lideri mondiali în domeniul robotizării și tehnologiei de turnare prin injecție. Aranjamente asemănătoare cu Stäubli Robotics și Yaskawa Motoman au atins, în 2012, și, respectiv, 2016, extinderea ofertei Sepro dincolo de soluțiile cartesiene cu 3 axe pentru a include roboți cartesieni cu 5 axe și brațe articulate cu 6 axe – toate operate prin dispozitivul Visual. Acordurile cu mai mult de o duzină de producători de mașini de turnare prin injecție au făcut posibilă integrarea comenzilor robotului Visual în controalele IMM pentru o configurare și o operare mai ușoară.

Soluțiile Sepro și Robots Universal vor fi afișate pe standul Grupului Sepro (Hall 12 / A49) în cadrul K-2019, care se desfășoară în Dusseldorf, Germania, între 16 și 23 octombrie 2019.

Despre Sepro

Grupul Sepro este lider mondial în domeniul roboticii industriale, cu un know-how recunoscut în domeniul materialelor plastice. Grupul Sepro oferă roboți cu 3 axe, 5 axe, 6 axe și cobote cu aceeași interfață om-mașină: platforma de control – Visual. Acest sistem de control facilitează utilizarea și programarea roboților industriali dedicați mașinilor de turnare prin injecție. Colaborând cu numeroși lideri mondiali în domeniul tehnologiei, Sepro Group este, de asemenea, un specialist de integrare și automatizare recunoscut.

Create your account