EXPERT RECYCLING, LOCUL UNDE DEȘEURILE URMEAZĂ TRASABILITATEA CORECTĂ!

Înființată în anul 2007, Expert Recycling este o companie matură, cu capital integral românesc, care deține o experiență vastă pe piața colectării, reciclării, comercializării și valorificării deșeurilor periculoase și nepericuloase.

Compania asigură managementul deșeurilor pe întreg lanțul de colectare, preluare, transport, manipulare, depozitare temporară selectivă, sortare și recuperare a materialelor reciclabile, reciclare a deșeurilor din mase plastice și predare a deșeurilor către operatorii autorizați pentru reciclarea, tratarea și eliminarea deșeurilor.

Firma dispune de o echipă numeroasă, calificată, aflată în continuă expansiune, acoperind 12 județe din România, printre care se numără: Suceava, Brașov, Argeș, Vâlcea, Dolj, Buzău, Constanța, Călărași, Ialomița, Ilfov, București și Dâmbovița.

“România produce anual 267 milioane de tone de deșeuri, din care 670.000 tone sunt periculoase. În plus, România are a doua cea mai slabă rată de reciclare din Europa cu aproape 6 milioane de tone de deşeuri/an.”

Concentrat constant pe creștere și pe a fi mai buni

La Expert Recycling, se propun performanțe de top pe termen lung prin integrarea sustenabilității în strategia de business. Se pune accent pe conducerea afacerii în mod responsabil, eficient și într-un mod inovator. Prin activitatea de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor, Expert Recycling se angajează să sprijine comunitățile locale, atingând obiectivele României privind dezvoltarea durabilă. Strategia lor este de a implementa în permanență noi soluții pentru colectarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor, care să sprijine comunitățile și organizațiile în atingerea obiectivelor de mediu, inclusiv a țintei “zero deșeuri”.

„Ne dorim să fim o parte importantă din tranziția către o economie circulară, în cadrul căreia deșeurile generate într-o industrie devin o materie primă secundară pentru o altă industrie. Ne dorim să contribuim alături de partenerii noștri la crearea unei societăți sustenabile prin avansarea tehnologiilor de reducere a deșeurilor, asigurarea unor opțiuni de tratare si eliminare mai sigure și prietenoase cu mediul înconjurător, precum și la creșterea gradului de reciclare și reutilizare a deșeurilor.”

WEIMA WKS 1000: tocător compact și economic cu un singur arbore

Mărunțirea este primul pas în producția de granule reciclate. Pentru această sarcină a fost ales un tocător de la WEIMA, specialistul în echipamente de mărunțire din Ilsfeld – Germania. Cu o lățime de lucru de 1800 mm și un diametru al rotorului de 500 mm, tocătorul cu un singur arbore WEIMA WKS 1800 a fost special conceput pentru aplicații de prelucrare a materialelor plastice, noile mașini din seria WKS vizând mărunțirea obiectelor voluminoase, a fibrelor rezistente la rupere și a foliei. Una dintre cele mai evidente caracteristici noi este noul sistem de alimentare cu material. În loc de un berbec orizontal, noua serie WKS are așa-numitul „berbec basculant”, care este ghidat pe role. Acesta este ceea ce face tocătorul foarte compact și ușor de întreținut. De asemenea, permite o alimentare mai agresivă a materialului. Opțional, un atașament poate fi adăugat la brațul oscilant pentru a optimiza alimentarea. Înălțimea de alimentare redusă de numai 2.2 metri, permite clienților să umple pâlnia tocătorului cu bandă transportoare, stivuitor sau manual. Toate mașinile de tocat WKS sunt potrivite pentru a fi utilizate ca soluție autonomă sau ca parte a unei instalații cu mai multe etape – o linie de reciclare a plasticului care include un sistem de extrudare, de exemplu. Modelul WKS 1800 cu care s-a dotat Expert Recycling este echipat cu un sistem de antrenare cu motor hidraulic de ultima generație dezvoltat de către Weima împreuna cu firma de renume Hägglunds-Rexroth, membră a grupului Bosch. Construcția inovatoare a motorului hidraulic permite ca rotorul tocătorului sa aibă o turație variabilă, menținând în același timp un cuplu constant, ceea ce permite procesarea cu aceeași eficiență a unei game extrem de largi de materiale și implicit, un consum de energie mai scăzut în comparație cu alte sisteme de antrenare (cu reductor sau cu inverter). Suplimentar, sistemul de antrenare este mai puțin sensibil la prezența unor contaminanți în masa materialului de reciclat și reacționează mult mai rapid în cazul modificărilor de sarcina sau al opririlor accidentale.

Producția de materiale semifinite și finite

Expert Recycling are capacitatea și autorizația de preluare, transportare și procesare în vederea valorificării unei game variate de deșeuri periculoase și nepericuloase provenite din activitatea portofoliului de clienți, cum ar fi: deșeuri de ambalaje, respectiv deșeuri reciclabile sortate și nesortate din hârtie, carton, mase plastice, metalice, materiale textile, sticlă, lemn, materiale compozite, deșeuri amestecate etc., uleiuri uzate și alte deșeuri de natură petrolieră, deșeuri de vopsele, lacuri și asimilate, deșeuri din industria auto, chimică, a cauciucului, nămoluri de la epurarea apelor uzate și altele asemenea.

“Produsele obținute de noi sunt realizate din materiale reciclate, materiale pe care compania noastră le colectează sau le obține în urma procesului de waste management de la clienții săi. Aceste produse sunt realizate 100% din materie reciclată și îndeplinesc toate standardele de calitate cu privire la normele UE.”

Compania dispune de linii de reciclare a maselor plastice de înaltă performanță pentru producția de granule de mase plastice de calitate superioară, precum și pentru fabricarea de folie și saci menajeri în curs de autorizare și certificare pentru marcajul CE pentru a asigura transparența și siguranța pe piețele europene și respectiv a comercializării pe plan național și internațional.

“Avem capacitatea și suntem autorizați pentru recuperarea materialelor reciclabile în scopul valorificării, incluzând operațiunile de sortare, fragmentare, presare, balotare, etc. cu echipamente și utilaje autorizate, de înaltă performanță, aflate în dotarea noastră.”

40 de ani de experiență

WEIMA este recunoscută la nivel mondial pentru standardele sale ridicate în ceea ce privește calitatea. Mașinile de tocat, morile, granulatoarele, presele pentru brichete și presele de drenaj sunt stabile, fiabile și economice – și, din punct de vedere al inovației, ridică constant standardele. Cei care comandă utilaje de la WEIMA pot fi siguri că primesc o soluție personalizată de cea mai înaltă calitate.

Colaborarea dintre Weima și Chorus Engineering a început în anul 2015 și se menține puternică prin succesul și satisfacerea nevoilor clienților din România.

Create your account