EREMA intră într-o nouă dimensiune cu instalații de reciclare de anvergură

Capacitate de producție de până la 40.000 de tone pe an

Pe măsură ce crește cererea de materiale plastice reciclate, crește și dimensiunea mașinilor. Acest lucru se aplică procesării de poliolefine, precum și reciclării de recipiente din PET. Noul model de instalație cu mărimile și capacitatea sa de producție nemaîntâlnite până acum, este caracterizat printr-un șnec cu diametrul de 280 mm ce a fost introdus pentru prima dată într-un proiect de anvergură VACUREMA® Basic 2628 T pentru producerea de granule reciclate de PET.

În prezent, pe acest echipament, pot fi produse până la 40.000 de tone de granule rPET pe an care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. „Pentru a îndeplini acest scop, am instalat un șnec cu o lungime de zece metri, un diametru de 280 de milimetri și o greutate de 3,5 tone, care este cel mai mare șnec folosit vreodată într-una dintre mașinile noastre de reciclare”, explică directorul general Michael Heitzinger. Șnecul a fost fabricat de către firma 3S, o subsidiară a EREMA GmbH. Nu mai puțin impresionant este reactorul acestui sistem de reciclare, care, cu o înălțime de aproximativ 10 metri, este de asemenea nemaiîntâlnit și aproape atinge acoperișul noii hale de producție. În timpul fazei de testare, 500 de tone de material în intrare au fost reciclate, care au fost apoi supuse unui control strict de calitate. „Întregul proiect a fost un efort mare de echipă”, a spus Heitzinger, mulțumind tuturor celor implicați.

EREMA este partenerul dumneavoastră specializat pentru proiecte de anvergură

Cu doar patru ani în urmă, cea mai mare linie de extrudare furnizată de EREMA a fost proiectată pentru o capacitate de 15.000 de tone pe an. Această dimensiune de instalatie a fost comandată de clienți o dată sau de două ori pe an. Acum, astfel de mașini părăsesc unitatea de producție din Ansfelden în fiecare lună. Încă din 2020, EREMA s-a dovedit a fi un pionier și partener de încredere pentru implementarea proiectelor unice de anvergură. Acesta a fost momentul în care producătorul de ambalaje pentru alimente și băuturi Envases Universales Mexico a pus în funcțiune două mașini VACUREMA® Basic 2625 T, fiecare cu un șnec cu diametrul de 250 mm și o capacitate de 30.000 de tone pe an.

EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen GmbH

Încă de la înființarea sa în 1983, EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen Ges.m.b.H s-a specializat în dezvoltarea și producția de sisteme și tehnologii de reciclare a materialelor plastic pentru industria de prelucrare a materialelor plastice, fiind considerată lider în inovație pe piața globală în aceste sectoare. Compania face parte din grupul austriac de companii EREMA Group GmbH cu sediul în Ansfelden/Linz, care are aproximativ 650 de angajați în întreaga lume.

Create your account