COMPONENTE AUTO TACTILE REVOLUȚIONARE

 

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH a dezvăluit viitorul panourilor de bord moderne minimaliste, făcând condusul mai confortabil pentru milioane de șoferi.

Ca urmare a dezvoltărilor în conducerea autonomă a autovechiulelor, dar și în conectivitatea și mobilitatea electrică (e-mobilitate), interioarele mașinilor se schimbă rapid. Conform celor mai recente cercetări, se anticipează că piața globală de interioare auto va ajunge la 29,35 miliarde USD până în 2025.

Tablourile de bord voluminoase sunt înlocuite de suprafețe minimaliste mai plăcute din punct de vedere estetic. Comenzile personalizate sporesc confortul. Iluminarea interioară, sistemele acustice și izolarea fonică sunt integrate în suprafețele mașinii. Turnarea prin injecție a acestor componente interioare de înaltă tehnologie necesită o mai mare precizie și stabilitate a procesului.

„Cu mai puține comutatoare, aceste panouri tactile creează o experiență senzorială pentru șoferi. În viitor, astfel de aplicații vor reduce numărul de componente dintr-un vehicul ”, notează Henrik Langwald, Director Divizie Automotive la Sumitomo (SHI) Demag.

Sumitomo (SHI) Demag a prezentat cel mai mare afișaj cu decorare în matriță (IMD) al său de până în prezent. Decorația revoluṭionară, interactivă IMD cu folie tactilă, pentru o consolă de vehicul, încă nemaivăzută până atunci, a fost produsă pe un IntElect 500.

Dinamică, precisă și având economie de energie, seria IntElect, care ajunge acum până la 500 de tone, prezintă cea mai recentă inovație a companiei în servo-acționări, permițând o repetabilitate îmbunătățită și timpi de ciclu mai scurți. Totodată, distanța mare între coloane, creșterea înălțimii matriței și a cursei de deschidere înseamnă că noile modele IntElect pot găzdui matrițe mai mari. Rezultatul este o mașină cu un consum mai redus de energie pentru aplicații auto care anterior ar fi necesitat o forṭă de strângere mai mare.

Langwald adaugă: „Pe măsură ce societatea se îndreaptă spre componente electronice mai integrate cu ecran tactil în interiorul vehiculelor, mașinile de turnat prin injecție trebuie să se adapteze. Toate îmbunătățirile tehnologice din IntElect 500 sunt concepute pentru a oferi producătorilor instrumentele, sincronizarea mașinii, protecția matriței și monitorizarea producției în timp real necesare pentru fabricile inteligente de mâine.”

IntElect 500 este proiectat pentru a obține un control extrem de precis al dozării, combinat cu rigiditatea îmbunătățită a platanelor pentru o mai bună siguranță a producției.

Forța de strângere optimizată a maşinii IntElect este rezultatul folosirii platanului inovator cu presare în două centre. Proiectat intern de către Sumitomo (SHI) Demag, el asigură o distribuție egală a presiunii pe suprafață. Suplimentar faṭă de precizia ridicată a sistemului de acționare, funcții precum activeLock [o valvă non retur (torpilă) cu închidere activă] sau activeFlowBalance (asigurând umplerea uniformă a matrițelor cu mai multe cavități) pot fi utilizate pentru a obține o repetabilitate și o precizie mai mare.

Imaginea 1: Viitoarele proiecte de interioare ale vehiculelor vor oferi șoferilor o experiență senzorială mai mare, cu mai puține butoane și comutatoare.

Imaginea 2: IntElect 500 poate găzdui matrițe mai mari, oferind o opțiune eficientă din punct de vedere energetic pentru aplicațiile auto care necesitau anterior o forṭă de strângere mai mare.

 

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH

Sumitomo (SHI) Demag a modelat dezvoltarea industriei materialelor plastice încă de la începuturi. Ca specialist în mașinile de turnare prin injecție pentru prelucrarea materialelor plastice, Sumitomo (SHI) Demag și compania sa mamă japoneză sunt leaderi ai industriei.

Rețeaua globală de dezvoltare și producție a Sumitomo Heavy Industries și Sumitomo (SHI) Demag este alcătuită din patru fabrici din Japonia, Germania și China, cu peste 3.000 de angajați. Portofoliul de produse include mașini de turnare prin injecție electrice, hidraulice și hibride, cu forțe de strângere cuprinse între 180 și 15.000 kN. Cu peste 125.000 de mașini instalate, Sumitomo (SHI) Demag este prezent pe piețe globale importante și se clasează printre cei mai mari producători de mașini de turnare prin injecție din lume.

La sediul central al Sumitomo din Chiba, Japonia, compania produce mașini cu forțe de strângere în intervalul mic până la mediu. Aproape 95% din toate mașinile livrate sunt echipate cu un concept de acționare complet electrică. Fabricile germane Sumitomo (SHI) Demag din Schwaig și Wiehe produc gama Systec Servo cu acționare hibridă, precum și gama El-Exis SP și Systec SP de mașini de mare viteză și performanță. Gama complet electrică IntElect pentru clienți internaționali este de asemenea produsă în Germania.

Încă din 1998, Sumitomo (SHI) Demag și-a înființat prima fabrică de producție în Ningbo / China. În 2015, filiala chineză Demag Plastics Machinery (Ningbo) Co., Ltd. a instalat o fabrică cu o suprafață de 13.000 m2. Acesta este destinată producției gamei Systec C cu forțe de strângere cuprinse între 500 și 10.000 kN pentru piața asiatică.

În plus față de mașinile de turnare prin injecție, Sumitomo (SHI) Demag oferă sisteme personalizate și standardizate pentru automatizarea manipulării pieselor, soluții tehnice și de proces pentru aplicații speciale, servicii personalizate și concepte de service, precum și o serie de opțiuni financiare pentru a sprijini investițiile în mașinile de turnare prin injecție.

Cu rețeaua sa completă de vânzări și servicii de filiale și agenții, Sumitomo (SHI) Demag este prezentă pe toate piețele importante.

Create your account