Cu toată viteza înainte: Sumitomo (SHI) Demag își extinde conceptul de mașini complet electrice cu ciclu rapid

Specialistul în echipamente de injecție lansează la nivel global o nouă gamă de mașini IntElect S, de mărime medie economică și de mare viteză.

Schwaig – ianuarie 2023. Proiectată special pentru capacități mari în producția de ambalaje, aplicații medicale și auto care necesită cea mai mare precizie de procesare în cel mai scurt timp de ciclu, Sumitomo (SHI) Demag își accelerează expansiunea globală a conceptului IntElect.

Umplând un gol important pe piața producției în masă, în special a ambalajelor cu pereți subțiri, compania lansează în cadrul gamei sale de mașini de turnat prin injecție de înaltă performanță, integral electrice IntElect S, noi mărimi ce includ mașini cu forță medie de strângere (dimensiune medie) între 220 și 450 de tone. Managerul de produs al seriei IntElect, Peter Gladigau, subliniază că, prin această ultimă versiune, mașinile de turnat care necesită viteze de ciclu între 3 și 12 secunde nu mai trebuie să facă compromisuri cu privire la vreun aspect al productivității, eficienței energetice, vitezei de procesare și a stabilității.

Prin extinderea seriei IntElect S, Sumitomo (SHI) Demag este hotărât în ambiția sa, de a deschide piața mașinilor de turnat integral electrice și beneficiile asociate acestora, către și mai multe aplicații de produs, incluzând piese cu greutăți reduse și componente cu toleranțe strânse. Poziționat precis între seria convențională IntElect complet electrică și noua mașină de turnat prin injecție de mare viteză pentru producția de ambalaje PAC-E, IntElect S este echipată specific pentru procesatorii care produc cu cele mai mari viteze, componente din materiale plastice, cu toleranțe strânse și pereți subțiri, în producție de masă.

„Timpii de ciclu între 3 și 12 secunde și vitezele de injecție de până la 350 mm/s reprezintă gamele  obișnuite pentru această mașină”, raportează Gladigau. El atrage o atenție deosebită asupra acționărilor rezistente și de înaltă performanță, a bolturilor mai scurte de prindere a închiderii cu genuchi și a duratei de viață mai lungi. Totul culminează cu accelerarea mai rapidă a vitezei de injecție pentru a obține, în medie, o economie de o secundă a timpului a ciclului, comparativ cu un model IntElect standard.

Gama de dimensiuni medii IntElect S se adresează în mod special aplicațiilor de înaltă performanță, cu cele mai scurte cicluri, debit mare de material, care consumă de obicei mai multă energie, afirmă Gladigau. „Având în vedere creșterea rapidă a prețurilor la energie, contracararea impactului asupra creșterii costurilor de producție printr-o productivitate mai mare, repetabilitatea procesării și reducerea deșeurilor devine din ce în ce mai imperativă în termeni de competitivitate. Tocmai din acest motiv, interesul pieței pentru seria noastră IntElect S rămâne foarte mare”, raportează managerul de produs.

Indicativ pentru provocările actuale în domeniul energiei, în aplicațiile de ambalare, IntElect S poate reduce consumul de energie cu 0,25 până la 0,32 kilowați oră pe kilogramul de material procesat, precizează Gladigau. Citând-o ca simbol al eficienței producției în masă, în comparație cu mașinile hibride, această capacitate crescută de producție combinată cu economisirea a zeci de mii de euro pe an la energie, poate duce la una dintre cele mai rapide recuperări a costurilor mașinilor.

Comparând cu timpii ciclului uscat pe produsele de ambalare cu pereți subțiri ale mașinilor electrice echivalente de pe piață, IntElect S rămâne în fruntea inovației și eficienței energetice, asigură Gladigau.

Dispunând de optimizarea mișcării matriței, poziției duzei, mișcărilor de injecție și ale aruncătorului și a vitezei de dozare, modelul IntElect S depășește generațiile anterioare de mașini IntElect. „Creșterea capacității sistemului de recuperare a energiei de frânare al mașinii IntElect nu numai că îmbunătățește eficiența energetică, dar și extinde durata de viață a componentelor electrice și a condensatorilor. Afirmații verificate prin teste îndelungate de durabilitate a utilajului și a ciclului de viață al pieselor, notează Gladigau. Bolturile testate în cele mai dure condiții nu au arătat vreo dovadă de uzură vizibilă după milioane de cicluri garantând funcționarea în siguranță a mașinii, chiar și în aplicațiile cu ciclul cel mai rapid.

Imaginea 1: Mașină de turnat prin injecție complet electrică de înaltă performanță IntElect S produsă de Sumitomo (SHI) Demag

Imaginea 2: Peter Gladigau, Product Manager al seriei IntElect la Sumitomo (SHI) Demag

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH

Sumitomo (SHI) Demag a modelat dezvoltarea industriei materialelor plastice încă de la început. În calitate de specialist în mașini de turnat prin injecție pentru prelucrarea materialelor plastice, Sumitomo (SHI) Demag și compania sa-mamă din Japonia sunt lideri în industrie.

Rețeaua globală de dezvoltare și de producție a Sumitomo Heavy Industries și Sumitomo (SHI) Demag este compusă din patru unități din Japonia, Germania și China, cu peste 3.100 de angajați. Portofoliul de produse include mașini de turnat prin injecție complet electrice, hidraulice și hibride, cu forțe de strângere cuprinse între 500 și 15.000 kN. Cu peste 162.000 de mașini instalate, Sumitomo (SHI) Demag este prezentă pe piețe globale importante și se numără printre cei mai mari producători de mașini de turnat prin injecție din lume.

La sediul Sumitomo din Chiba, Japonia, compania produce mașini cu forțe de strângere în gamă mică și medie. Aproape 95 % din toate mașinile livrate sunt echipate cu un concept de antrenare complet electric. Fabricile germane ale Sumitomo (SHI) Demag din Schwaig și Wiehe produc gama Systec Servo cu acționare hibridă, precum și gama de mașini El-Exis SP și Systec SP de mare viteză și înaltă performanță. Gama integral electrică IntElect pentru clienții internaționali este deasemeni produsă în Germania.

Încă din 1998, Sumitomo (SHI) Demag și-a înființat prima unitate de producție în Ningbo/China. În 2015, subsidiara chineză Demag Plastics Machinery (Ningbo) Co., Ltd. a instalat o nouă fabrica cu o suprafață de 13.000 m², care este destinat producției gamei Systec C cu forțe de strângere între 500 și 10.000 kN pentru piața asiatică.

Pe lângă mașinile de turnat prin injecție, Sumitomo (SHI) Demag oferă sisteme personalizate și standardizate pentru automatizarea manipulării pieselor, soluții tehnice și de proces pentru aplicații speciale, servicii personalizate și concepte de servicii, precum și o gamă de opțiuni financiare pentru a sprijini investițiile în mașinile de turnare prin injecție.

Cu rețeaua sa cuprinzătoare de filiale și agenții de vânzări și service, Sumitomo (SHI) Demag este prezentă pe toate piețele majore.

Create your account