10 MOTIVE PENTRU A ALEGE ELECTRIC

VIITORUL ESTE ELECTRIZANT

 

Merită să investiți într-o mașină de turnare prin injecție electrică? Pentru a marca mai bine de 10 ani de la lansarea seriei IntElect, Sumitomo (SHI) Demag a elaborat 10 motive pentru trecerea de la mașinile hidraulice la cele electrice.

Peter Gladigau, responsabilul grupului pentru dezvoltarea produselor din seria de mașini electrice, subliniază faptul că „Niciodată o mașină de turnare prin injecție electrică nu a fost mai eficientă, mai precisă și mai rapidă ca acum”.

1. Investiție optimă, recuperare mai rapidă a investiției.

La peste 10 ani de la lansarea pe piață a primei generații IntElect, seria de mașini integral electrice produsă de Sumitomo (SHI) Demag este superioară tehnologic și mai matură ca niciodată din punct de vedere tehnic. O investiție într-un IntElect integral electric se recuperează prin ea însăși în medie după numai un an și jumătate. În funcție de produs și proces, această perioadă de amortizare poate fi chiar și mai scurtă.

2. Timpi de ciclu mai scurți.

Spre deosebire de omoloaga sa hidraulică, o mașină integral electrică IntElect poate efectua mai multe sarcini simultane în funcționare concomitentă. Motoarele de antrenare extrem de dinamice și evoluate asigură mișcări rapide și precise. Datorită tehnologiei de acționare dezvoltată special pentru această serie, cum ar fi convertoarele de frecvență, modulele de control și motoarele de antrenare, timpii de comutare sunt de nivelul milisecundelor.

3. Acționare cu performanță maximă.

Mișcările dinamice nu numai că ajută la scurtarea timpului de ciclu, dar sunt, de asemenea, răspunzătoare pentru creșterea calității produselor. Acționările directe produse de Sumitomo (SHI) Demag conduc la performanțe de vârf în ceea ce privește dinamica și precizia, în special în domeniul turnării prin injecție. Această combinație este posibilă datorită unităților de acționare produse în Japonia de compania-mamă Sumitomo care sunt special concepute pentru utilizarea în mașinile de turnare prin injecție. Această competentă de bază este avantajul strategic al vânzărilor către procesatorii din Europa.

4. Asigurarea absolută a calității.

Menținerea constantă a calității de-a lungul întregului ciclu de viață al mașinii este un alt avantaj important al seriei IntElect. Abaterile din procesele validate care pot apărea din cauza uzurii în sistemul hidraulic, a valvelor sau a modificării calității uleiului, nu mai reprezintă factori pentru care trebuie să vă faceți griji.

5. Soluții industriale dedicate.

Pachetele de echipamente specifice industriei, de exemplu tehnologia medicalăinjecția de silicon lichid (LSR) sau tehnologia multi component, asigură o mașină echipată optim, personalizată pentru aplicații specifice. Acestea, combinate cu know-how-ul industrial al Sumitomo (SHI) Demag, permit procesatorilor atingerea condițiilor optime de producție.

6. Mai puține deșeuri.

Tehnologia Sumitomo (SHI) Demag activeLock este o inovație inteligentă, prin care valva non retur inclusă în seria IntElect se închide automat după dozare. Aceasta conduce la stabilitatea procesului și reduce la minimum fluctuațiile în perna de material și în greutatea injectată. Fluctuațiile de greutate pot fi impuse până la a zecea mia parte dintr-un gram în componente cu precizie critică. Rezultatul: producția cu defecte zero este realizabilă.

7. Mai eficientă energetic.

În comparație cu mașinile hidraulice, acționările special concepute ale mașinilor integral electrice de turnare prin injecție, consumă energie electrică numai atunci când funcționează. În plus, energia cinetică poate fi de asemenea recuperată datorită tehnologiei de recuperare. De exemplu, o mașină modernă IntElect2 de 50tf poate ajunge la un consum de energie minim de până la 1,15 kW / h. Acest consum este semnificativ mai redus decât consumul de putere de 2,4 kW / h al unui fierbător de apă casnic.

 

8. Costuri reduse de întreținere și mai puțin timp de întrerupere.

Mașinile integral electrice au mai puține piese supuse uzurii în comparație cu mașinile hidraulice. Având în vedere că nu se schimbă uleiul sau furtunurile hidraulice, costurile de întreținere pot fi mai reduse cu până la 50%. Același lucru este valabil și pentru timpul de întrerupere. Oferind o repetabilitate extrem de ridicată a mișcărilor pe axe, previne oprirea neplanificată a mașinii și întreruperile producției.

9. Proiectată perfect.

Mașina IntElect integral electrică este disponibilă pentru forțe de strângere cuprinse între 50 și 500 de tone. Distanța dintre coloane, înălțimea de instalare a matriței și cursa de deschidere sunt optim îmbinate pentru instalarea matrițelor mari. Acest lucru face ca IntElect, prin construcția sa compactă, să fie potrivită în special pentru matrițele mari cu mai multe cavități.

10. Intervenții minime ale operatorului.

Odată ce a fost reglată corect, seria IntElect funcționează perfect și autonom, necesitând un minim de date de intrare din partea operatorului. Dinamica înaltă a antrenării, cuplată cu un proces controlat digital de măsurare și de injecție cu un nivel avansat, toate integrate în sistemul intuitiv de control, reduc timpul de pornire, permițând intrarea rapidă în producție.

 

Vă întrebați dacă există un IntElect din serie care să se potrivească aplicației dumneavoastră? De ce avantaje suplimentare puteți profita? Contactați-ne!

Create your account