Intelect

IntElect - Maşina de injecţie de precizie.

Conceptul de mașină complet electrică de la Sumitomo (SHI) Demag este bazat pe tehnologia inovatoare cu antrenare directă.
Maşinile de injecţie cu antrenare directă oferă o eficiență energetică mai ridicată în timp ce capacitatea de reacție extrem de mare asigură faptul că acestea pot atinge niveluri mult mai ridicate de precizie, repetabilitate îmbunătățită și cicluri mai scurte decât antrenările electrice indirecte.
Aceasta înseamnă că maşinile de injecție complet electrice din gama IntElect, sunt cel mai bine echipate pentru a rezolva provocările cu care se confruntă producătorii de piese de precizie în serii de masă.

Eficiența marită furnizată de antrenarea directă înseamnă utilizarea de energie considerabil mai puțină decât pentru mașinile hidraulice - în cazul maşinii IntElect între 40% și 85% mai puțin decât pentru soluțiile convenționale.
Întrucât acţionările electrice generează mai puțină căldură decât acţionările hidraulice echivalente, au un necesar de răcire mai redus decât mașinile convenționale de aceeaşi mărime, reducând astfel încărcarea infrastructurii electrice și investiția necesară la construcţia unei noi fabrici.

Descoperiţi mai multe asupra maşinilor de injecţie IntElect, în data de 12 noiembrie 2014, la Timişoara, cu ocazia evenimentului organizat de către Chorus Engineering şi Sumitomo (SHI) Demag - "Technology day - Production efficiency" (Ziua Tehnologiei - Eficiență in Producție)