Schimbul de experienta si cunostinte "Eficienta Productiei"


Schimbul de experienta si cunostinte

Pe 12 noiembrie a avut loc la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, evenimentul "Ziua Tehnologie - Eficienta Productiei", organizat de Chorus Engineering, Sumitomo SHI Demag si Labotek.
Evenimentul a fost concentrat asupra masinii Intelect, o masina de turnare prin injectie complet electrica, extrem de precisa, dinamica si eficienta energetic, care a folosit tehnologia inovatoare activeFlowBalance.

În decursul acestei zile au fost facute prezentari cu privire la importanta eficientei în productiei, concentrate asupra sistemului Kaizen, masinii IntElect si a functiilor sale speciale pentru îmbunatatirea calitatii productiei, precum si asupra procedurii Ergocheck care reprezinta auditul de calitate al unei masini de turnare prin injectie Sumitomo SHI Demag. Au fost si prezentate systeme Labotek de uscare si alimentare materia prima si o demostratie live uscotorul mobil DDM. Mai mult decât atât, au fost de mare interes, participarea si prezentarile facute de doua companii - Omniaplast SA si Plastor SA - cu privire la experienta lor cu masina de turnare prin injectie complet electrica IntElect, precum si rezultatele obtinute cu aceasta în cresterea eficientei, calitatii si competitivitatii.

Intellect live demonstration

Atributele caracteristice ale seriei complet electrice Intelect sunt siguranta, continuitatea procesului si precizia în timpul celor mai solicitante sarcini cu cele mai strânse tolerante. Seria de masini Intelect foloseste motoare electrice cu antrenare directa, care sunt optimizate pentru procesul de turnare prin injectie, si sunt dezvoltate si fabricate de catre Sumitomo (SHI) Demag. Atunci când sunt comparate cu motoarele electrice antrenate cu curele, aceste motoare cu antrenare directa cu dinamica înalta a axelor de injectie ofera o eficienta energetica ridicata si cea mai mare precizie posibila, repetabilitate, si în plus, un avantaj semnificativ în reducerea timpului de ciclu. Prin urmare, masinile electrice de turnare prin injectie Sumitomo (SHI) Demag îndeplinesc, în special, cerintele realizarii de articole de precizie în productie de masa.


La Ziua Tehnologie în Timisoara, Chorus Engineering în parteneriat cu Sumitomo SHI Demag, a prezentat o masina de turnare prin injectie complet electrica IntElect 100 (cu forta de închidere 1000 kN) cu o matrita de 32 de cavitati pentru a produce dibluri din PA 6.6, cu un timp de ciclu de 16 secunde si o greutate de injectie de 65 de grame. În acest tip de productie dificultatea principala este de a umple toate cavitatile matritei, fara a produce bavuri. Prin urmare, aici este utilizata functia activeFlowBalance. Prezentarea a demonstrat practic efectul de activare a functiei activeFlowBalance în momentul formarii elementelor în fiecare cavitate individuala a matritei cu disparitia bavurilor si umplerea completa a cavitatilor.