MAI RAPIDA SI MAI PERFORMANTA


MAI RAPIDA SI MAI PERFORMANTA

Mai rapidă şi mai performantă: Maşina complet electrică de turnat prin injecţie câştigă cursa!

Clăparii de schi de la Rossignol sau Lange - cunoscuţi de toţi schiorii. Jucăriile Chicco, produse de Artsana, un reper pentru părinţii care au copii mici: telefoane mari care scot sunete amuzante, inele şi cuburi colorate. Toate aceste produse atât de diferite au un lucru în comun: ele sunt fabricate în aceeaşi unitate de turnare a materialelor plastice, la S.c. Omnia Plast s.r.l. din Bucureşti, România.

Compania face parte din grupul italian Sunino şi este un Newcomer pe piaţa românească.De cinci ani, pe suprafaţa de producţie de 9.170 metri pătraţi se confecţionează componente din material plastic turnate prin injecţie. Procedurile cuprind de asemenea imprimarea prin tampografie şi desigur montajul. Majoritatea produselor sunt destinate exportului, în special pe pieţele din Europa şi SUA. Omnia Plast şi-a asigurat o poziţie stabilă ca unitate specializată în prelucrarea maselor plastice. Astfel, concernul mamă Sunino a reuşit să se stabilească şi pe piaţa din sud-estul Europei.

 

Conform programului

Până în mai 2014 erau în exploatare 20 maşini hidraulice de turnat prin injecţie. Maşinile orizontale lucrează cu o forţă de închidere cuprinsă între 400 şi 4.000 kN, iar cele verticale între 3.500 şi 5.000 kN. Însă piaţa creşte, afacerea prosperă. Prin urmare, pentru responsabilul de productie Alexandru Grancea a aparut necesitatea largirii parcului de masini de injectie.

„Mai întâi ne-am gândit la mai multe maşini hidraulice. Însă am constatat că maşinile complet electrice promit indici mult mai ridicaţi de productivitate, precizie şi eficienţă energetică. Astfel ne-am reorientat rapid spre acestea."
In acest sens am accesat fonduri europene in cadrul unui proiect de extindere a productiei si crestere a competitivitatii.La licitatia organizata in cadrul proiectului, dupa analizarea ofertelor celor inscrisi am constatat ca maşinile complet electrice IntElect, de la Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH din Schwaig, sunt superioare concurentei.

În prezent, opt maşini IntElect cu forţe de închidere cuprinse între 1.000 şi 2.800 kN echipează halele Omnia Plast. Derularea completă a contractului, de la proiectare la punerea în funcţiune s-a desfăşurat prin intermediul reprezentanţei Sumitomo (SHI) Demag în România, Chorus Engineering s.r.l.În ceea ce priveşte activitatea de asistenţă tehnică, D-l Grancea are doar cuvinte de laudă:„Echipa Chorus Engineering a fost întotdeauna organizată perfect, a avut idei foarte bune şi a reuşit să respecte termenul de livrare destul de scurt pe care l-am solicitat."

 

Reducerea costurilor de exploatare

Cele opt maşini noi prelucrează TPU, polipropilenă, ABS şi poliamidă.Din aceste materiale se confecţionează jucării, clăpari de schi şi componente pentru cărucioare pentru copii.Înainte de punerea în funcţiune, Sumitomo (SHI) Demag a testat în Germania producţia tuturor articolelor, pentru a garanta clienţilor setările optime ale maşinilor.Astfel de exemplu pe IntElect 160-680 cu activeLock şi activeFlowBalance, Omnia Plast confecţionează tocurile pentru clăpari de schi din TPU pe o unitate cu patru cavităţi.Graţie funcţiei de blocare a returului activeLock, este garantat faptul că de la primul moment al fazei de injecţie topitura nu se mai poate scurge înapoi în locaşurile transportorului melcat.Tocmai la articolele sportive este nevoie de o precizie ridicată şi de o constanţă a procesului, pentru a putea respecta toleranţele şi pentru a garanta astfel siguranţa sportivului.Funcţia activeFlowBalance a maşinii foloseşte expansiunea topiturii comprimate la trecerea de la presiunea de injectare la presiunea ulterioară, astfel încât umplerea cavităţilor parţiale se realizează mai bine graţie contrapresiunii mai reduse.Nivelele de umplere se compensează astfel rapid, fără a prelungi curata ciclurilor.Şi D-l Grancea laudă aceste caracteristici:„Am putut reduce durata ciclului de fabricaţie a tocurilor pentru clăpari de la 62 la 44 secunde, cavităţile sunt umplute uniform şi avem mult mai puţine rebuturi."Plin de mulţumire, adaugă de asemenea:„ Astfel, nu mai sunt necesare eforturi suplimentare pentru reducerea costurilor de producţie şi de energie."

În ciuda costurilor de achiziţie mai ridicate ale acestor maşini complet electrice comparativ cu alternativa hidraulică, investiţia pentru România se amortizează rapid.Productivitate mai ridicată, reduceri ale rebuturilor, consum redus de energie, excluderea aproape în totalitate a opririlor neplanificate ale maşinii şi întreţinerea simplă duc, împreună, la costuri de exploatare reduse. D-l Grancea nu regretă nicidecum decizia sa:„Maşinile sunt uşor de deservit, angajaţii noştri au înţeles rapid sistemul de comandă,iar eu sunt încântat de precizia acestora."

Precizia în centrul atenţiei

Chorus Engineering a monitorizat punerea în funcţiune a maşinilor de turnat prin injecţie şi a asigurat instruirea operatorilor.Un inginer specializat în procese de la Sumitomo (SHI) Demag s-a ocupat de ajustările fine.Câteva optimizări finale ale maşinilor la faţa locului şi alte cursuri de instruire pentru angajaţi au întregit programul primelor săptămâni de exploatare a acestor opt noi „recruţi".Între timp producţia a intrat în ritm normal iar D-l Grancea are deja în vizor şi unele pieţe noi, precum industria auto şi electronică. „Dorim să ne extindem producţia şi să atragem noi clienţi din aceste domenii. În acest scop voi opta şi în viitor pentru maşinile complet electrice de la Sumitomo (SHI) Demag, deoarece aceste industrii impun un grad ridicat de precizie pentru articolele fabricate. Pentru mine, argumentele privind consumul redus de energie şi numărul redus de rebuturi sunt decisive.Aceştia sunt factori importanţi ai succesului."

Grupul Sunino Group colaborează deja de şapte ani cu Sumitomo (SHI) Demag.Unsprezece maşini de turnat prin injecţie pentru ambalaje sunt în exploatare deja de multă vreme în unităţile din Italia ale concernului internaţional.Acum, parteneriatul de succes se continuă şi în România.Acest lucru a fost posibil prin intermediul reprezentantului comercial Chorus Engineering, care a duce competenţa de specialitate şi angajamentul celor din Schwaig în România.

 

Partener puternic

Din 1997 specialistul în prelucrarea materialelor plastice, Chorus Engineering s.r.l., şi-a stabilit sediul în Bucureşti, România.Compania de familie dezvoltă soluţii la cheie pentru numeroase aplicaţii.Începând de la proiectare până la punerea în funcţiune, clienţii se pot baza cu încredere pe competenţa experţilor de la Chorus.Însă serviciile companiei nu se opresc aici:serviciile de întreţinere, livrarea şi montajul de piese de schimb, susţinerea în probleme tehnice de procedură sau demontarea unei linii de producţie existente fac parte de asemenea din oferta companiei.
Din 2003 Chorus Engineering comercializează maşinile de turnat prin injecţie de la Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH din Germania. O simbioză fericită între răspunderea comună şi know-how-ul tehnic, care asigură reuşita proiectelor de succes.

 

 

Contactati-ne